Ivan Obradovic pazova

Obradović: Privilegija je opet biti u reprezentaciji

Povratnik u fudbalsku reprezentaciju Srbije, Ivan Obradović rekao je danas da je privilegovan jer ga je selektor Radovan Ćurčić pozvao u ekipu. 
-Privilegija je posle toliko vremena ponovo biti sa najboljima. Osećam se fantastično, ovo je velika nagrada za moj prethodni period igranja u Belgiji. Nadam se da ću pomoći reprezentaciji u nastavku kvalifikacija – rekao je Obradović novinarima na okupljanju reprezentativaca u Staroj Pazovi. 
Obradović koji je 20 puta nastupio za nacionalni tim, prvi put je u reprezentaciji od 2012. godine. 
-Promenilo se mnogo igrača od kada sam ja bio u reprezentaciji. Poznajem ih sve, sve su to pravi momci i nadam se da ćemo uspeti da preokrenemo ovu negativnu situaciju po nas. Verujem da imamo kvalitet da napravimo podvig jer matematika govori da imamo šanse – kazao je Obradović. 
Ovaj 26-godišnji fudbaler belgijskog Mehelena je rekao da je sve vreme pratio reprezentaciju dok nije bio u njoj. 
-Pratio sam reprezentaciju iz Belgije. Ne bih baš da komentarišem igru, u prethodnom periodu. Kvalitet je tu, treba samo da se poklope neke stvari i nadam se da će sve ići u boljem smeru – rekao je on. 
Srbija je posle tri utakmice pretposlenja na tabeli Grupe I kvalifikacija za Evropsko prvenstvo sa jednim bodom. 
Naredni susret igraće se u nedelju protiv Portugala u Lisabonu, a Obradović je optimista pred taj duel. 
-Možda je Portugal favorit na papiru, ali verujemo u dobar rezultat. I remi bi bio dobar rezultat, prijao bi svakako, ali bi pobeda bila velika stvar – istakao je Obradović. 
Utakmica između Srbije i Portugala igraće se u nedelju od 20.45. 

Povezana vest:  Ivanović: Nije važna lepa igra, već pobede

PHOTO: ATAImages