Dusan Tadic pazova

Tadić: Bolje igramo protiv boljih protivnika

Fudbaler Sautemptona Dušan Tadić rekao je danas da reprezentacija Srbije bolje igra protiv težih protivnika i da je spremna da pobedi Portugal u predstojećoj utakmici. 
-Igramo bolje protiv boljih protivnika i nadam se da će i sada biti tako. Spremni smo na sve, većina igrača nastupa redovno za svoje klubove i umemo da se nosimo sa svim stvarima. Idemo na pobedu kao i u svakoj drugoj utakmici – rekao je Tadić novinarima u Staroj Pazovi. 
Srbija je loše počela kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, pošto posle tri utakmice ima samo jedan bod. Tadić je kazao da „vruća“ atmosfera i eventualne provokacije Portugalaca neće uticati na reprezentativce Srbije. 
-Igrali smo mnogo utakmica pred punim tribinama i to samo može da nas motiviše. Spremni smo i na eventualne provokacije Portugalaca, umemo da se nosimo sa tim stvarima – kazao je on. 
Tadić je dodao da Kristijano Ronaldo nije jedina opasnost koja preti njegovoj ekipi. 
-Moraćemo da motrimo Ronalda, jedan je od najboljih na svetu, ali moraćemo da vodimo računa i na ostale igrače – rekao je Tadić. 
Njegov klupski saigrač Filip Đuričić je rekao da će loši rezultati u dosadašnjem toku kvalifikacija naterati reprezentaciju Srbije da pruži maksimum protiv Portugala. 
-Loše smo počeli kvalifikacije, ali mislim da ćemo reagovati najbolje moguće i da će nas loši rezultati naterati da odigramo dobro protiv Portugala, jer svi znamo koliko bi nam pobeda značila. Dok god imamo šansu, nećemo gubiti nadu – rekao je Đuričić. 
On je dodao da pritisak uvek postoji kada se igra za reprezentaciju. 
-Kod nas, realno, svaka utakmica za reprezentaciju je pritisak, bilo protiv Azerbejdžana ili Albanije. Obaveza je da se pobedi. Odnos mora da bude uvek isti – naveo je Đuričić. 
Ovaj 23-godišnji ofanzivni vezista dodao je da je i naredni protivnik pod određenim pritiskom jer takođe beleži loše rezultate. 
-I oni su pod određenim pritiskom, imaju dobre igrače, ali ne I rezultate. Imaju mnogo dobrih pojedinaca, Ronaldo neće biti jedina opasnost – ocenio je Filip Đuričić. 
Đuričić je prošlu sezonu proveo u Portugalu, gde je nastupao za Benfiku, sa kojom je osvojio titulu I nacionalni kup. 
-Biće mi drago da se vratim u Portugal, bilo mi je lepo tamo. Stadion je jedan od većih na kojima sam igrao, a atmosfera je slična našoj, Portugalci žive za fudbal – rekao je on. 
Utakmica između Srbije i Portugala igraće se u nedelju od 20.45 na stadionu Luž u Lisabonu. 

Povezana vest:  Kokeza: Muslin smenjen zbog Milinković-Savića, Veljkovića...

PHOTO: ATAImages