Nova Opel Meriva - mozete poneti sve sto vam je potrebnoNekoliko Opelovih jednostavnih saveta za putovanje

Pripremite automobil za dugo putovanje

Pre pripreme za dugo putovanje pripremite automobil. Posebnu pažnju obratite na ulje, nivo rashladne tečnosti, prednja i zadnja svetla kao i pritisak u gumama. Ove provere mogu biti obavljene od strane Opel dilera. Blago (!) povećanje pritiska u gumama takođe pomaže u uštedi goriva.

Bez previše prtljaga

Preopterećena vozila mogu da dovedu do teškoća u vožnji, nereda hotelske sobe i gubljenja odeće. Ne zaboravite da ostavite prostor za suvenire.

Upravljajte automobilom pravilno

Osigurajte dobro prtljag pozadi tako da ništa ne može da “leti” napred u putnički odeljak u slučaju da vozač mora da iznenada upotrebi kočnicu.

Povezana vest:  Nova Opel Meriva: Proširena dizel linija šampiona fleksibilnosti

 

Udobno se osećajte, budite ZEN

Stanje vozača umnogome zavisi od njegovog psihičkog i fizičkog stanja. Zapamtite, putovanje je deo destinacije. Održite automobil – i vozača – hladnim. Oko 22 stepena je odgovarajuće. Ali ako jedna strana sedi na suncu a druga ne, izbegavajte argumente i uključite automatski klima uređaj. Ovaj dvozonski sistem omogućava odvojene regulacije temperature tako da svi budu zadovoljni.  

Držite decu zauzetom

 

Izvucite stare auto igrice, pevajte pesme ili kupite novu elektronsku igru, kako bi ih vožnja usrećila i rešila ih dosade. Omiljena knjiga takođe može da zabavi decu u toku dugih putovanja. Opelova ponuda sistema i MP3 uticnica su savršeni za ovu namenu.

Povezana vest:  Specijalne verzije Mazde2 GT i Mazde3 GT na našem tržištu

Napravite pauzu – i promenite vozača

Vozač bi trebalo da se odmori oko 15min. na svaka dva ili tri sata. Šetnja takođe pomaže deci da izdrže dugo sedenje. Svaki vozač se umara tako da treba promeniti mesta tokom putovanja. Na taj način svi stižu opušteni.

 

Izbegnite gužve

 

Saobraćajne gužve se mogu izbeći uz malo predviđanje prilikom rezervacije odmora. Gužve obično počinju prvi i poslednji dan školskog raspusta. Danas, većina hotela nudi fleksibilne datume dolaska i odlaska.

Jedite dobro

 

Iako je ukus velike sočne pljeskavice sjajan, nije idealan za putovanje, jer je masna hrana teška za stomak. Obroci bez šećera i masti su idealni. Sveže voće daje dosta vitamina. Ne zaboravite flaše sa vodom. Vožnja tokom letnjih vrućina može dovesti do hidratacije pa vozači treba da piju po 3 litara vode, razblaženi voćni sok ili čaj. Na prednoj strani Merive mogu stati flaše sa vodom veličine 1.5l.

Povezana vest:  Evropska premijera koncepta Mazda TAKERI u Ženevi

Održavajte smisao za humor

Opelovi inženjeri jos uvek nisu našli rešenje za taj mali glas pozadi koji se čuje već peti put: “Moram da idem u kupatilo”.