vw_logoItaldesign, član Volkswagen grupe

 

 

Volkswagen Grupa je okončala dobijanje većinskog dela akcija u Italdesign Giugiaro S.p.A. (IDG) u Turinu. Tako Volkswagen sada ima 90,1% udela u IDG, uključujući prava na ime brenda i patente. Ralf-Gerhard Willner i Salvatore Cieri su imenovani u Izvršnom komitetu Upravnog odbora IDG-a.

-Italdesign je sada postao stalni član Volkswagen Grupe. Sa brojnim budućim interesantnim projektima, izgledi su bolji nego ikad – rekao je prof dr Martin Winterkorn, predsednik Upravnog odbora Volkswagen AG i dodao: – U pogledu naše aktuelne inicijative modela, razvoja i dizajna, mi ćemo proširiti krajnje motivisan i proizvodni tim Italdesign-a. Ralf-Gerhard Willner trenutno je rukovodilac konceptnog razvoja u Volkswagen Putničkim vozilima u Volfsburgu, a prethodno je imao istu funkciju u Audi-ju u Ingolštatu. On je trenutno član Upravnog odbora zadužen za administraciju, finansije i kontroling u Automobili Lamborghini.

Povezana vest:  Gledajući Opel drugim očima: Opel GT Concept na putu

Giorgetto Giugiaro i Aldo Mantovani su osnovali IDG u Turinu 1968. godine. Volkswagen je uživao u uspešnoj saradnji sa IDG-om više decenija. Giugiaro je postao poznat ne samo sa modelom Golf I, već i sa konceptima za važne modele kao što je prvi VW Passat, Scirocco ili Audi 80. Italdesign je stekao reputaciju širom sveta kao krajnje kompetentan razvojni centar. Preostale akcije će ostati u posedu sadašnjeg vlasnika porodice Giugiaro.

Povezana vest:  Opel beleži najbolji polugodišnji prodajni rezultat u segmentu lakih komercijalnih vozila od 2008.