bmw_m5Zvanična premijera novog BMW M5 početkom 2011.

 

Nakon što je grafičkom obradom fotografija pokazao kako bi trebao da izgleda BMW-ova M verzija serije 1 Coupe, Gelard Alvarez je na osnovu špijunskih fotografija i samih najava iz BMW-a sada izuzetno dobro obrađenom fotografijom najavio i Seriju 5 u prestižnoj M verziji. Iako je jasno da ova nezvanična najava novog M5 verovatno nije u potpunom skladu sa stvarnim modelom, koji će biti predstavljen na sajmu automobila u Ženevi početkom naredne godine, Alvarez se zaista potrudio da fotografiju uskladi sa najavama i detaljima koji su bili vidljivi na špijunskim fotografijama. Također, poznavajući tradiciju BMW-a vrlo je logično očekivati da će novi M5 zaista i biti u ovakvoj meri suptilno različit od ostalih verzija.

Povezana vest:  Zašto treba zameniti pneumatike kada spoljna temperatura počne da raste

Očekivano, najveću razliku će praviti prepoznatljivi M detalji poput izraženijih odbojnika sa većim otvorima za vazduh , dok bi na zadnjem delu trebao da dominira prepoznatljivi deo sa četiri izduvne cevi.

Kao i na aktuelnom M3, novi M5 generacije F10 dobiće neizbežne bočne otvore na blatobranima za ventilaciju sa diskretnom M oznakom.

Kao što je već poznato, novi M5 biće pokretan 4,4-litarskim V8 motorom sa biturbo prednabijanjem vazduha, a koji je već poznat iz modela X5 M i X6 M. Iako u ova dva SUV-a snažni V8 proizvodi 555 KS, očekuje se da će novi M5 dobiti ojačanu verziju sa impresivnih 600 KS.

Povezana vest:  Premijerno predstavljen novi Mini Coupe