jubilarni-puntoProizveden jubilarni 30.000 Fiat Punto Classic

 

Jubilarni 30.000 Punto Classic danas je sišao sa proizvodne linije. Tim povodom kompanija Fiat Automobili Srbija organizovala je za predstavnike medija obilazak fabrike i proslavu u čast uspešnog poslovanja i proizvedenog jubilarnog automobila. Centralni deo proslave u kragujevačkoj fabrici počeo je svečanim spuštanjem 30.000-tog Punta Classic sa montažne trake.

Proslava u fabrici okupila je više od 200 zvanica, među kojima su bili predstavnici kompanije „Fiat automobili Srbija“, Ambasade Republike Italije, poslovni partneri, kao i veliki broj predstavnika nacionalnih i lokalnih medija.

Povezana vest:  DEKRA izveštaj: Opel Insignia dobila najbolje ocene za kvalitet

Gostima su se obratili generalni direktor kompanije Fiat Automobili Srbija Đovani de Filipis, gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović i ambasador Republike Italije u Srbiji NJ.E. Armando Varikio.

Generalni direktor kompanije Fiat Automobili Srbija Đovani de Filipis istakao je da je ovo dan radosti za kompaniju Fiat Automobili Srbija.

-Slavimo proizvodnju jubilarnog 30.000 Punto Classica. To je veliki uspeh i izuzetan rezultat, kome su najviše doprineli radnici fabrike. Verujem da je njihova posvećenost i motivacija prema radu najviše uticala na ovakav uspeh.

Povezana vest:  Osmišljena tri nova prototipa električnih automobila

Gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović rekao je da Kragujevčani zaista treba da budu srećni.

-Treba da smo ponosni i zadovoljni jer je danas u fabrici u Kragujevcu proizveden 30.000 Punto Classic. Gotovo da nisam prepoznao fabriku, koliko toga je urađeno i uloženo.

Ambasador Republike Italije u Srbiji NJ.E. Armando Varikio čestitao je radnicima fabrike na ovom velikom uspehu.

-Sama činjenica da sam ovde pokazuje koliko je veliko prijateljstvo i saradnja između naše dve zemlje. Italija podržava integraciju Srbije u EU, i svi vi svojim radom pokazujete da to zaslužujete.

Povezana vest:  Komfor i agilnost

Kao odgovoran član društvene zajednice u kojoj posluje, kompanija Fiat Automobili Srbija odlučila je da pomogne štićenicima Doma za nezbrinutu decu „Mladost“ u Kragujevcu, i ovoj ustanovi pokloni jubilarni 30.000 Fiat Punto Classic. Đovani de Filipis predao je ključeve vozila upravniku dečijeg doma, Milenku Čaliji, koji je izrazio veliko zadovoljsto i zahvalnost na velikodušnoj pomoći kompanije Fiat Automobili Srbija.