mazda_minagi_2011Koncept Mazda MINAGI kao primer nove SKYACTIV tehnologije i KODO dizajna u Ženevi

 

Mazda Motor Corporation predstaviće tokom pres-dana u Ženevi novo koncept kompaktni krosover SUV MINAGI. Auto-salon u Ženevi ove godine održaće se od 1. do 13. marta. Koncept MINAGI se u potpunosti oslanja na novu SKYACTIV tehnologiju i novu temu dizajna, KODO – duša pokreta. Uzbudljivi MINAGI koncept je preteča Mazdine nove generacije proizvoda i simobol je evolucije brenda Mazda i početka nove ere linije dizajna.

Povezana vest:  Sve na jednom mestu za samo 15 minuta

Mazda MINAGI je kompaktni krosover SUV koji kombinuje SKYACTIV tehnologiju kao  harmoniju između uživanja u vožnji i  performansi kojima se čuva životna sredina u najvećoj mogućoj meri, uz vrhunsku bezbednost, i KODO dizajn, kojim se naglašava energija i vitalnost vozila namenjenog krstarenju gradskim ulicama. MINAGI je opremljen SKYACTIV motorom i menjačem uklopljenim u SKYACTIV karoseriju i šasiju, kojima je osetno smanjena težina, a pritom i dalje obezbeđuju vrhunsku bezbednost za putnike.

Povezana vest:  24-časovna rekordna vožnja: Opel Astra je najbrži automobil na dizel pogon u serijskoj proizvodnji na svetu

Na Mazdinom štandu u Ženevi biće izloženi, između ostalih eksponata, novi primeri SKYACTIV tehnologije, kao i Mazda SHINARI koncept vozilo.

Pres dani 81. Međunarodnog salona automobila u Ženevi održaće se 1. i 2. marta, a dani otvoreni za publiku su od 3. do 13. marta.