2011 02 01 Cruze Showcar

Ženevska svetska premijera petorovratne verzije Cruze-a

Nagrađivani model Chevrolet-a, Cruze – a sada i osvajač titule na World Touring Car šampionatu (WTCC), dodatno će ove godine ojačati svoju poziciju na tržištu kada se u proleće u prodaji nađe njegova nova, petorovratna verzija. Produkcijski model imaće svoju svetsku premijeru na 81. međunarodnom sajmu automobila u Ženevi, koji će se održati od 3. do 11. marta.

Vreme izlaska novog modela savršeno je pogođeno što se tiče Chevrolet-a jer je ovaj proizvođač u decembru prvi put krunisan titulom svetskog prvaka na takmičenju World Touring Car Championship. Uspeh Chevrolet-a na trkačkoj stazi dokazuje dinamičke mogućnosti i kvalitete Cruze-a, dok predstavljanje modela s pet vrata pored dosadašnje limuzine predstavlja dodatni korak nastojanja Chevrolet-a da ponudi visoku vrednost za novac u glavnim segmentima evropskog tržišta automobila.

Povezana vest:  Svetska premijera Citroena DS5

Izložbena verzija ovog Chevrolet kompaktnog modela bila je izložena na sajmu automobila u Parizu prošlog septembra gde je bila toplo prihvaćena.

Prošle je godine prodaja Cruze-a nadvisila prodaju Avea, pa je Cruze postao najprodavaniji Chevrolet automobil. Od predstavljanja u proleće 2009., Cruze limuzina dobro je prihvaćena na svim svetskim tržištima i pozdravljena kao važan korak za brend, dok su kupce privukli njen stil nalik na kupe, kvalitet izrade, NCAP ocena od maksimalnih pet zvezdica i izvrsna dinamika vožnje. Takođe je izabran za Autobest automobil godine 2010. od strane žirija u čijem su sastavu vodeći auto-moto novinari iz srednje i istočne Evrope.

Povezana vest:  Proizveden u Nemačkoj: Opel proslavlja 120 godina proizvodnje automobila

Predstavljanje novog petorovratnog Cruze-a u Evropi od ključne je važnosti, kako objašnjava Wayne Brannon, predsednik i izvršni direktor kompanije Chevrolet Europe: „Model sa petoro vrata igra ključnu ulogu na mnogim tržištima. Kompaktni segment u Evropi predstavlja preko četvrtine ukupnog tržišta, dok na petorovratne modele otpada oko 65% tog broja.“

Dizajn

Svojom privlačnom spuštajućom linijom krova kojom podseća na kupe i kratkim prednjim i zadnjim prepustima, novi Cruze s pet vrata ima isti dinamičan stav kao limuzina, te će biti prepoznatljiv već na prvi pogled.

Povezana vest:  Novi šef PR odeljenja u Mazda Motor Europe Žerom de Han

Ova dva modela takođe dele isti osećaj čvrstog držanja na drumu zahvaljujući tome što su oba konstruisana korišćenjem novog sistema integralnog karoserijskog rama (BFI) u kombinaciji s fino prilagođenim komponentama šasije. Rezultat BFI sistema su visok nivo stabilnosti i čvrstine. Osim toga, Chevrolet Cruze je automobil posebno dobro prilagođen ukusima evropskih vozača, što dokazuje izuzetno dobra prodaja na mnogim evropskim tržištima koja je prošle godine čak i nadvisila očekivanja.

Kapacitet prtljažnika Cruze-a u izvedbi s pet vrata iznosi gotovo 400 litara, a posedovaće i  zadnja sedišta preklopiva u odnosu 60/40.

Novi petorovratni Chevrolet Cruze počeće sa prodajom u Evropi sredinom godine, a cene će biti objavljene kasnije.