Opel_logo

Kompanija Opel/Vauxhall potvrdila proizvodnju novog kabrioleta

Opel/Vauxhall  nastavlja sa širenjem svog portfolia, jer je danas potvrđen početak proizvodnje novog kabrioleta. Novi kabriolet je deo investicije ove kompanije vredne 11 millijardi evra, koja je najavljena otprilike pre godinu dana. Ovaj model dolazi kao nastavak uspešnih proizvoda kao što su Insignia (automobil godine za 2009. godinu), Astra (dobitnik nagrade Zlatni volan za 2009. godinu), Meriva sa svojim inovativnim Flex-Door sistemom, Zafira čije vreme tek dolazi i revolucionarno električno vozilo Ampera.

Povezana vest:  Bez promena u prodaji i servisiranju Volvo automobila u Srbiji

Novi kabriolet će biti zasnovan na arhitekturi kompaktnog vozila kompanije Opel/Vauxhall, koja predstavlja i platformu za aktuelni Astra model, Astra Sports Tourer i najavljenu Astra GTC verziju. Na tržištu će se naći 2013. godine – te iste godine Opel/Vauxhall će lansirati svoj stilizovan, ekonomičan i sasvim novi automobil u segmentu ispod Corse. Ovaj kabriolet će se proizvoditi u visoko efikasnoj fabrici kompanije u poljskom gradu Gljivice, pored aktuelnog modela Astra sa pet vrata.

Povezana vest:  Još jedna hit ponuda iz Opela. Opel Insignia već od 18.111 evra!

“Novi kabriolet će biti sjajan dodatak našoj gami proizvoda“, rekao je izvršni direktor kompanije Opel/Vauxhall Nik Rajli. „On sledi dugu tradiciju izuzetno emotivnih i legendarnih kabrioleta iz Opel/Vauxhall kompanije koji su obezbedili značajan halo efekat našem brendu. Sa svojim uglađenim i elegantnim dizajnom, naš novi kabriolet će u potpunosti ispuniti ovo obećanje.”

Dodatni detalji, kao što je ime vozila, cena i oprema, će biti najavljeni ne dugo pre lansiranja modela.

Povezana vest:  Snažan automobil, moćan agregat: Novi Opel Grandland X sa dizel perjanicom i novim premijum paketom opreme