Renault-Samsung-SM7-concept-Front_2011

Renault-Samsung u Seulu predstavio koncept SM7

Nakon što su zainteresovali javnost najavnom fotografijom, Renault-Samsung su na sajmu automobila i zvanično predstavili zanimljiv konceptualni model prilično nemaštovitog imena SM7. Pored elegantnog i savremenog dizajna, ono što SM7 čini zanimljivim je činjenica da je reč u stvari o modelu koji će izvesno doći i u serijsku proizvodnju, i to u minimalno izmenjenom izdanju.

Povezana vest:  Nove cene za Spark i Captivu + Cruze 0%

Elegantne limuzinske proporcije uz mekane linije i mnoštvo neizbežnih modernih detalja poput LED svetala, te po uzoru na moguću konkurenciju masivna i raskošna maska ističu SM7 kao uspešan dizajnerski proizvod koji je odmereno klasičan i napredan u isto vreme da bi u serijskom izdanju mogao privući značajan broj kupaca.

Iako je premijerno prikazan, Renault-Samsung je bio oskudan sa informacijama, pogotovo tehničkim. Tako je poznato da je SM7 izrađen na platformi Nissan Maxime, a iako podaci o motorima nisu objavljeni može se na osnovu toga očekivati da će u serijskom modelu biti ponuđeni 2,5-litarski V6 sa 185 KS, te 3,5 litarski V6 sa 254 KS i 335 Nm okretnog momenta, a koji su poznati upravo iz Maxime.

Povezana vest:  Nepobediv zimski OMV MaxxMotion dizel

Naravno, više informacija može se očekivati tek kada se približi datum zvaničnog predstavljanja serijske verzije modela SM7.