Opel Insignia OPC

Emocionalni vrhunac: Opel Insignia OPC ‘Unlimited’

Visoko-performansna varijanta Opel Insignije sa 239 kW/325 ks – koja se izdvaja sa ikoničnom ‘OPC’ oznakom  – sada je dostupna kao ‘Unlimited’ verzija, bez elektronski ograničene maksimalne brzine. Ovaj vrhunski model u Opelovom proizvodnom programu, sa pogonom na sve točkove kao standardnom opremom, te sa punim iskorišćenjem vozno-dinamičnog potencijala  automobila, nudi maksimalnu brzinu do 270 km/h (u sedan izvedbi, sa manuelnim prenosom).

“Ovim odgovaramo na često izrečene želje kupaca,” ističe Alen Viser, Potpredsednik odeljenja prodaje, marketinga i postprodajnih usluga u kompaniji Adam Opel AG. “Kupci Insignije OPC su, generalno gledano, iskusni i odgovorni vozači, koji žele da u potpunosti uživaju u tehničkim mogućnostima svog vozila.”

‘Unlimited’ paket uključuje i OPC obuku na Opelovom centru za ispitivanje vozila u  Dudenhofenu. Vlasnici vozila naučiće kako da iskoriste voznu dinamiku svog vozila bezbednije i samopouzdanije, pod nadzorom ambasadora brenda Opel, Joakima Vinkelhoka i instruktora sa odgovarajućim iskustvom u moto sportu.

Performans vožnje visoke klase

Povezana vest:  NOVI PORSCHE CAYENNE, Prosto Impresivan!

Vozne performanse nove ‘Unlimited’ varijane su impresivne. Maksimalna brzina varira zavisno od izvedbe i prenosnog mehanizma , dostižući ubrzanje od 270 km h kada se radi o notchback verziji sa šestostepenim mehanizmom prenosa. Ostali podaci o performansama su identični performansama verzija sa ograničenjem brzine, osim u delu koji se odnosi na maksimalnu brzinu. Insignia OPC vozila dostižu ubrzanje od 100 km/h za 6,0 do 6,6 sekundi, zavisno od izvedbe karoserije i prenosnog mehanizma. Potrošnja goriva i emisija CO2 u kombinovanom režimu vožnje CO2 su u opsegu od 10,6 l/100 km i 249 g/km do 11.0 l/100 km i 259 g/km.

Dinamična ponuda Opelovog portfolia je dostupna u tri varijante regularne Insignia linije: tu spadaju nočbek izvedba sa četvoro vrata, zatim hečbek izvedba sa petoro vrata, kao i Sports Tourer OPC karavan, koji je dva puta izabran za sportski automobil godine (2009, 2010) od strane nemačkog magazina “Auto Bild sportscars”.

Alternativna pogonska grupa: Novi 6-stepeni automatski prenos

Povezana vest:  Citroen slavi na sajmu - zaslužene nagrade i priznanja

Novi 6-stepeni automatski prenos objedinjuje sportsku dinamiku i uživanje u vožnji, na naročito visokom nivou, nudeći atraktivnu alternativu verzijama sa manuelnim menjačem.

Pored automatske funkcije, dodatni sistem prenosa je takođe u ponudi, nudeći vozačima manuelno menjanje brzina – opciono preko poluga na upravljaču. Sistem kontrole prenosa Insignije OPC povezan je sa mehatroničkom šasijom FlexRide. Pored standardnog podešavanja, sa uravnoteženim pogonom na sva četiri točka za svakodnevnu vožnju, vozač na raspolaganju ima i dva dodatna režima: ‘Sport’ režim donosi dodatnu agilnost i direktniji odgovor vozila, dok ‘OPC’ režim nudi krajnje intenzivno iskustvo kroz beskompromisnu dinamičnost upravljanja. Prenos u automatskoj izvedbi podešen je tako da pruži dodatnu zabavu u vožnji i prilagođava se preovlađujućim uslovima vožnje, prema izabranom režimu.

Brz, efikasan, inteligentan: 4×4 sistem upravljanja

Inovativan, prilagodljivi Adaptive 4×4 sistem Insignije OPC pruža precizno upravljanje, maksimalnu stabilnost i punu upotrebu raspoložive vuče. Sistem koristi sportski diferencijal sa hidrauličnim Haldex multi-disk kvačilom, kao i elektronske prednje i zadnje diferencijale protiv proklizavanja (eLSD).

Povezana vest:  Saradnja Microsofta i Volkswagena - budućnost konektovanih automobila koji se mogu deliti

Kao i svi drugi Opelovi modeli usredsređeni na najviše performanse, Insignia OPC ‘Unlimited’ koristi prednosti test programa za 10.000 pređenih kilometara, koji je specifičan za OPC, a koji je izložio njegovo fino podešenje i dugotrajnu izdržljivost najtežim mogućim uslovima na stazi Nürburgring Nordschleifem (severna petlja Nirnbergringa). Opterećenje na čitavm vozilu, tokom ovog programa, ocenjeno je faktorom 18, što odgovara pređenim 180.000 kilometara na normalnim putevima.

Elegantni detalji – verzija u mat crnoj boji

Nasuprot njenoj nadprosečnoj dinamici vožnje , optički dodaci Insignije OPC su rezervisaniji. Specijalne izvedbe uključuju plavu Brembo boju kao i novo dizajnirani panel. Za one sa ekstravagantnijim ukusom tu je specijalno izdanje mat crne spoljašnosti za posebno elegantan izgled.

Insignia OPC „Unlimited“ je već dostupna kod dilera sa cenama koje  se kreću od 48,605 evra (mp cena preporučena od strane proizvođača, uključujući PDV u Nemačkoj) za nočbek varijantu sa četvoro vrata sa manuelnim prenosom.