Opel Astra ST

Opel nastavlja punom brzinom napred

Opel/Vauxhall planira da uvede dodatne smene u svojim fabrikama u Gljivicama (Poljska) i Elsmir Portu (Velika Britanija) kako bi zadovoljili veliku potražnju za  modelom Astra Sports Tourer i za modelom Astra sa petoro vrata. Ukupno osam dodatnih smena po fabrici se planira u maju, junu i julu.
Opel/Vauxhall sada uključuje i treću fabriku u proizvodnju Astre. Pripreme su u toku za početak proizvodnje modela Astra u Riselshajmu. Čak i dok se nastavlja sa proizvodnjom Insignia modela u punom kapacitetu, proizvodni tehničari pripremaju sisteme, mašine i alate za proizvodnju ovog kompaktnog modela sa petoro vrata. Od kraja avgusta, Astra će se proizvoditi na istim proizvodnim linijama kao i Opelova uzdanica Insignia.
Opel je u aprilu ostvario rekordan tržišni udeo u čitavoj Evropi, šesti mesec za redom, u poređenju sa istim mesecom prošle godine. Evropski tržišni udeo je porastao sa 5,8% u aprilu 2010. godine na oko 6% u aprilu 2011. U prva četiri meseca, prodaja je porasla za 32.000 vozila, tj. za 8,2% u poređenju sa istim periodom 2010. godine. Opel je prodao ukupno oko 420.000 vozila u tom periodu.
Modeli Meriva i Astra Sports Tourer su posebno uspešni – oba su broj jedan u svojim segmentima. U Nemačkoj, prodaja Astra Sports Tourer modela je duplirana u prva četiri meseca 2011. godine u poređenju sa istim periodom prošle godine, a u aprilu je bila skoro utrostručena.
Prošle nedelje, Opelova matična kompanija GM je objavila svoje prve kvartalne finansijske rezultate. U Evropi, gde na rezultat u velikoj meri utiče kompanija Opel/Vauxhall, pozitivna nula je dostignuta po prvi put od 2007. godine.
Karl-Fridrih Strake, izvršni direktor kompanije Adam Opel AG, je izjavio: „Zahvaljujući našem osveženom portfoliu modela, Opel se može pohvaliti kontinuiranim uspehom. Popularnost modela Astra posebno nastavlja da raste, a sa novim dodatnim smenama ćemo biti u mogućnosti da još kvalitetnije ispunimo zahteve klijenata. Uz predstavljanje modela Astra GTC koje je planirano za sledeću godinu, dodaćemo posebno sportsko poglavlje u priču o uspehu serije ovog modela.“

Povezana vest:  Ferrari FF rasprodat za manje od sat vremena Ekskluzivna Nieman Marcus serija Ferrarija FF raspr