nisssan-mitsu

Zajednički projekat Nisana i Micubišija

NMKV Co. Ltd., zajedničko preduzeće formirano od strane Nissan Motor Co. Ltd. i Micubiši Motors Korporacije sa ciljem razvoja mini vozila za japansko tržište, danas je objavilo pregled svojih budućih poslovnih planova.

Novo preduzeće osnovano je i otpočelo sa radom 1. juna 2011, i broji 35 zaposlenih. NMKV Co. Ltd. je baziran u Takanawi, Minato Ward, u Tokiju.

Povezana vest:  Specijalan akcija u Opelu - staro za novo!

Nova kompanija će objediniti planiranje proizvoda i inženjering budućih mini vozila Nisana i Micubišija na japanskom tržištu koristeći know how obe kompanije u planiranju proizvoda. Osnovana je kako bi ujedinila snage Nisana i Micubišija na polju automobilskog inženjeringa, razvoju i proizvodnji delova, što je sve deo jedinstvene strategije da se na tržište izbace novi mini automobili.

Povezana vest:  Bezbedna navigacija tokom doba godine sa smanjenom vidljivošću uz pomoć Opelovih svetlosnih inovacija

Više od trećine novih automobila u prodaji u Japanu dolaze iz segmenta mini vozila jer potražnja za malim i eko automobilima ostaje snažna. Ovo novo preduzeće omogućiće Nisanu nastavak razvoja i proizvodnje koji odražavaju DNK Nisana u fazama dizajna i planiranja proizvoda. Zajedničko preduzeće Micubišiju će obezbediti visoko konkurentne proizvode u svojoj ponudi kao i veće prednosti od ekonomije skale preko Nisanovih prodajnih kapaciteta.

Povezana vest:  Ford fokus najprodavanije vozilo u Srbiji

Osnivanje NMKV Co. Ltd. je deo projekta za proširenje obima poslovne saradnje o kojoj su se dve kompanije dogovorile u decembru 2010.