plant_st.petersburg1U Rusiji počela proizvodnja novog Ford Focusa

Danas je u Fordovoj fabrici u Vsevoložsku, nedaleko od Sankt Peterburga, u Rusiji, počela proizvodnja nove generacije Ford Focusa.

Novi Ford Focus će se u Rusiji montirati u sva tri karoserijske verzije: četvorovratni sedan, petovratni hečbek i karavan. Danas je sa montažne linije prvo sišla popularna petovratna verzija, dok će četvorovratni Focus i karavan varijanta u proizvodnji biti od septembra ove, odnosno od januara naredne godine.

Više od 5.000 kupca u Rusiji je već naručilo novog Focusa. Ruski kupci će moći da biraju između četiri novoa opreme, 10 unutrašnjih boja i četiri motora (tri benzinska i jednog dizela).

Povezana vest:  Audi RS6 Avant poseduje nezamislive performanse

Kao i kupci novog Ford Focusa širom sveta, ruski vlasnici će uživati u paketu pametnih tehnologija vrhunskih u ovoj klasi vozila, u sigurnosnim inovacijama, kvalitetu izrade, maloj potrošnji goriva i dinamičnoj vožnji svetske klase.

Focus je postao je jedno od popularnih vozila u Rusiji još od početka njegove prodaje u toj državi, 1999. godine. Do danas je u Rusiji prodato više od 500.000 Ford Focusa.

Više od 400.000 tih automobila je napravljeno u Rusiji, u Fordovoj fabrici u Vsevoložsku. To je, inače, prvi proizvodni pogon u Rusiji u vlasništvu jedne svetski poznate automobilske kompanije. Prvi automobil koji je sišao sa montažne trake bio je Ford Focus – u avgustu 2002.

Povezana vest:  Premijera nove Opel Astre u Srbiji

Od tada, tokom sedam godina (uključujući i 2010-tu), Ford Focus je bio najprodavaniji inostrani automobil proizveden u Rusiji.

Početak proizvodnje potpuno novog Ford Focusa u Rusiji se događa u istom danu kada počinje redovna prodaja ovog modela u Južnoj Africi.

Prekretice Ford Focusa u Rusiji

2002 Počela proizvodnja Focusa u Rusiji u Fordovoj fabrici u Vsevoložsku blizu Sant Peterburga – bio je to prvi automobil koji je u moderno doba jedna svetski renomirana automobilska kompanija napravila u Rusiji

Povezana vest:  FIAT VIAGGIO – Svetska premijera u Pekingu

2003 Focus započinje sedmogodišnji uspeh – najprodavanijeg inostranog automobila u Rusiji

2005 Druga generacija Ford Focusa predstavljena u Rusiji

2006 Ford Vsevoložsk proizveo svoj 100.000-ti Focus nastao u Rusiji

2007 200.000-ti Focus napravljen u Rusiji

2008 Temeljno „osveženje“ Ford Focusa u Evropi

2009 Ruska proizvodnja Focusa premašila 300.000-tu jedinicu

2011 Fabrika u Vsevoložsku proizvela 400.000-ti Focus

2011 Potpuno novi Ford Focus ušao u proizvodnju 18. jula