100 000 Astra ST napusta proizvodnu linijuOpel Astra Sports Tourer – priča o uspehu!

Proizvodna prekretnica: stohiljadita Astra u karavanskoj izvedbi silazi sa proizvodne trake

Priča o uspehu modela Astra Sports Tourer se nastavlja. Karavanska izvedba Opelovog kompaktnog modela je na tržištu nepunih godinu dana, a fabrika u Elsmir Portu već obeležava 100.000 proizvedenih vozila ovog modela. “Odgovor tržišta na model Sports Tourer prevazišao je naša očekivanja. Njegova kombinacija sjajnog dizajna, inovativne tehnologije i izvrsne podesnosti za svakodnevnu upotrebu nailazi da odličan prijem širom Evrope”, kaže Alen Vizer, potpredsednik odeljenja prodaje, marketinga i postprodajnih usluga.

Budući prisutan na tržištu od prošlog septembra, Sports Tourer je vodeći automobil u svom segmentu u Evropi. Kako bi izašla u susret potražnji, fabrika radi sa maksimalnim iskorištenjem kapaciteta i sa dodatnim radnim smenama. Nemačka je najveće tržište, gde je do danas prodato više od 40.000 vozila, a slede je tržišta Italije i Velike Britanije. Naprodavaniji motor u Evropi jer 1.4 Turbo, a sledi ga 1.7 dizel. Prodaja modela iz ovog programa ostaje snažna, dok udeo privatnih kupaca  nastavlja da raste.

Povezana vest:  Astra Enjoy limuzina sa bogatom opremom po neverovatnoj ceni od 12.677 evra

Nova Astra Sports Tourer u karavan izvedni unosi stil, praktičnosti i ekološku tehnologiju u segment kompaktnih karavana. Sa istim Opelovim dizajnerskim DNK i nazivom Sports Tourer u imenu, koji nosi i Insignia, Astra Sports Tourer donosi i sličnu posvećenost prvoklasnom kvalitetu i funkcionalnosti. Izvedba prtljažnika koja štedi prostor, sa impresivnom zapreminom od 1.550 litara, uparena pametnim crtama koje odgovaraju modelima više klase, poput novih FlexFold Rear sedišta, koja se preklapaju na pritisak tastera.

Povezana vest:  Neverovatna ponuda iz Opela: Corsa Essentija i Astra Classic - fantastična ušteda i poklon oprema


Sportska pojava podržana je podjednako sportskim osećajem vožnje. Astra Sports Tourer deli istovetno inovativno zadnje vešaje i mehatroničku FlexRide šasiju kao i njen hečbek pandan. Druge osobine koje su vodeće u klasi, poput prilagodljivih AFL farova i ortopedski odobrenih ergonomskih prednjih sedišta dodaju udobnosti i bezbednost zabavi u vožnji koja je u ponudi. Ispunjena udobnošću i sigurnosnim svojstvima, veoma je zabavna za vožnju. Vrhunske komponente poput bi-ksenonskih prilagodljivih farova AFL+ i ergonomskih prednjih sedišta sa AGR (Akcija za zdrava leđa) sertifikatom čine ovaj automobil jedinstvenim u klasi kompaktnih karavana. Sports Tourer je već osvojio čitav niz nagrada, uključujući “Golden Steering Wheel” (zlatni volan) i nagradu za dizajn “red dot award” (crvena tačka).

Povezana vest:  7 dana Opela

“Naši novi modeli, koje predvodi Astra Sports Tourer, su veoma popularni na tržištu”, kaže Alen Vizer. “Nova Zafira Tourer i Astra GTC biće izbačeni na tržište u jesen. Zajedno sa Amperom, prvim elektromobilom pogodnim za svakodnevnu upotrebu, ustanovićemo jedan potpuno nov segment u Evropi. Ovo je izvrsna osnova za kontinuiran rast.”