Aveo

Chevrolet Aveo hatchback i Orlando dobili maksimalne evropske ocene za bezbednost

I novi Chevrolet Aveo u hečbek izvedbi i sedmosedi porodični automobil Orlando, osvojili su najviših pet zvezdica na bezbednosnom ispitu Evropskog programa za ocenjivanje novih automobila (EuroNCAP), koji je danas objavio svoje najnovije rezultate.

Prema EuroNCAP-u, Chevrolet Aveo hatchback dobio je 85 od mogućih sto bodova, što ga svrstava među najbolje automobile u sopstvenom segmentu. Porodični automobil Chevrolet Orlando je takođe dobio najveću ocenu koju dodeljuje EuroNCAP uz ostvarenih 80 od 100 bodova.

U ključnim oblastima zaštite odraslih i dece putnika, Chevroletov novi mali automobil, Aveo, ostvario je 95, t.j. 87 odsto od maksimalnog mogućeg poena. Chevrolet Orlando je takođe ostvario 95 odstotni učinak po pitanju zaštite odraslih putnika, te 79 odsto mogućih poena po zaštit dece u automobilu.

Povezana vest:  Opel Corsa i Choupette poziraju za Karla Lagerfelda

„I porodični automobil Orlando i novi Aveo hatchback pružaju zavidne sigurnosne nivoe,“ tvrdi Vejn Brenon, predsednik i generalni direktor kompanije Chevrolet Europe. „Bezbednost nam je veoma bitna i oduševljeni smo time što su ova vozila dobila najviše evropske ocene.“

Aveo je opremljen sa šest standardnih vazdušnih jastuka koji su povezani sa senzorskim i dijagnostičkim modulima postavljenim u središnjoj liniji automobila. Poseduje i sistem za fiksiranje dečijeg sedišta. Aktivni bezbednosni sistemi automobila uključuju elektronsku kontrolu stabilnosti, kontrolu vuče, četvorokanalni sistem protiv blokiranja kočnica sa podrškom kočenju i elektronsku raspodelu kočione sile. Podrška pri kretanju pod ručnom i kontrola vožnje sa funkcijom ograničenja brzine, takođe spadaju u standardne osobine Avea.Orlando

Povezana vest:  Svetska premijera potpuno novog Mazda BT-50 pik-apa

Orlando takođe ima šest standardnih vazdušnih jastuka i ISOFIX elemente za dečija sedišta. Tehnologija sudarnih senzora primenjena na porodičnom automobilu obezbeđuje automatsko otključavanje vrata u slučaju opažanja udara. Sprečavanje blokiranja kočnica, vučna kontrola, elektronska raspodela kočione sile, podrška kočenju i elektronska kontrola stabilnosti su standardna svojstva na svim automobilima. Bezbednosna arhitektura Orlanda zasnovana je na istoj modela Chevrolet Cruze sedan koji je takođe dobio pet EuroNCAP zvezdica.

Povezana vest:  Citroen Open Day ovog vikenda - odlična ponuda službenih vozila

Chevrolet Orlando se nalazi u prodaji u Evropi od početka 2011. Godine, dok je novi Aveo izbačen na tržište leta 2011. godine. Ova dva vozila su deo talasa novo-izbačenih automobila u 2011., godini u kojoj Chevrolet obeležava svoj stogodišnji jubilej. Drugi novi modeli na evropskom tržištu uključuju novu Captivu, Cruze hatchback, Camaro Coupe i Convertible, Corvette Grand Sport i Chevroletov mnogostruko nagrađivani elektromobil produženog dometa, Volt.