2011 12 14 Aveo

Chevrolet Aveo na postolju izbora AUTOBEST 2012.

Chevrolet Aveo, koji je na evropskom tržištu dostupan od leta 2011. godine, osvojio je treće mesto na Autobestovom izboru na kojem se birao „best buy“ automobil. Aveo je od žirija sastavljenog od novinara iz 15 zemalja Srednje i Istočne Europe osvojio ukupno 744 bodova i zauzeo treće mesto iza Hyundai Elantre (839) i Ford Focusa (758).

Povezana vest:  Više od 200 učesnika u Opelovom takmičenju u dizajnu

Članovi žirija ocenjivali su automobile prema 13 kriterijuma, uključujući dizajn i tehničke karakteristike kao što su upravljanje, potrošnja, prostranost i uticaj na okolinu. Takođe su uzeli u obzir niz drugih faktora koji se smatraju posebno važnim u Srednjoj i Istočnoj Evropi, kao što su razgranata mreža zastupnika i dostupnost delova.

„Aveo je izvrstan mali automobil sportskog i mladalačkog izgleda, s trendovskom, a opet praktičnom putničkom kabinom. Nudi vrhunsku vrednost za novac i izvanrednu sigurnost“, rekao je Wayne Brannon, predsednik i izvršni direktor kompanije Chevrolet Europe.

Povezana vest:  Alfa Romeo Giulietta sa dizel motorom oduševila alfiste

U avgustu 2011. Aveo je dobio pet zvezdica za sigurnost od EuroNCAP-a, osvojivši 85 od ukupno 100 bodova, što ga čini trenutno najsigurnijim automobilom u segmentu. Ostali Chevrolet modeli koji su takođe ove godine dobili EuroNCAP-ovu maksimalnu ocenu su SUV Captiva, monovolumen Orlando, novi srednje veliki automobil Malibu i Chevrolet Volt. U septembru 2011. Autobest je dodelio Voltu titulu „Ecobest za 2011.“.

Povezana vest:  Opel/Vauxhall postaje profitabilan, elektrifikovan i globalan sa ubrzanim TEMPOM!