RC-Zenski-Tim

Prvi snep Kraljica i Divljih mačaka!

Više od osam i po godina je prošlo od marta 2003. godine, kada je grupa entuzijasta prvi put odigrala jednu utakmicu američkog fudbala u Srbiji. Kao jedan od prisutnih tom istorijskom događaju, svedok sam da među Divljim veprovima i Vukovima, pionirima ovog sporta koji su odigrali taj istorijski meč, samo su retki ostali i dalje aktivni. Međutim, 17. decembar ove godine biće zapisan kao datum kada će na tlu Srbije biti odigran i prvi meč u ženskoj konkurenciji.

To će se dogoditi na fleg turniru „Kraljevo Challenge“, koji treću godinu za redom organizuju Kraljevske Krune. U subotu, u Sportskom centru „Okanik“ u Mataruškoj Banji, sa početkom u 10 časova, domaćini će i ove godine ugostiti selekcije fleg fudbala „Wild Boars“ iz Kragujevca. Tu će doći i do novog pisanja istorije, jer pored suočavanja muških selekcija, održaće se i meč ženskih fleg timova ova dva kluba.

– Očekujem da će naše devojke u subotu pokazati koliko su napredovale i naporno trenirale u prethodnih mesec i po dana od kako klub postoji. Atmosfera u timu je vrlo pozitivna i svi jedva iščekujemo meč sa Kragujevčankama. Znamo da su se duže spremale od nas i da važe za favorite, ali daćemo sve od sebe da ovaj istorijski meč bude što neizvesniji. Kažem istorijski zato što će to biti prvi meč ove vrste sporta između dva ženska tima u Srbiji. Pozvao bih sve zaljubljenike u ovaj sport da dođu u subotu i pruže nam podršku i motivaciju za dalji rad i napredak – rekao je Stefan Đurić, trener Kraljica iz Kraljeva.

Povezana vest:  Španski internacionalac novo pojačanje Veprova

Wild-Cats

Kragujevački ženski tim „Wild Cats“ je, posle novosadskih Vojvotkinja, drugi ženski klub američkog fudbala u Srbiji. Cilj im je da krenu stopama igrača muške selekcije, koji su beležili velike uspehe kako na srpskoj, tako i evropskoj sceni.

– Zahvaljujući našim prijateljima iz Kraljeva, stvorili su se uslovi za još jedno ispisivanje istorije američkog fudbala. Ovoga puta to čine devojke koje treniraju ovaj dinamičan sport. Naredni meč je sjajan epilog entuzijazma nekolicine devojaka, koje ruše granice i nedozvoljavaju bilo kakve prepreke na putu ka sportu koji vole. Meni i ostalim trenerima „Wild Cats“ ekipe je neverovatna čast samo ucešće u takvoj manifestaciji. Moj cilj je da se kroz nekoliko decenija uspešnog razvijanja američkog fudbala za žene svi setimo ovog meča kao prvog na ovim prostorima i kao sjajnog zamajca za potonje rezultate – izjavio je Darko Cvetković, glavni trener kragujevačkih „Divljih Mački“.

Povezana vest:  Divlji veprovi u subotu igraju polufinale EFAF kupa

Kragujevački tim je ranije osnovan, pa se time može smatrati favoritom, ali se Kraljevčanke nikako ne mogu potceniti, jer iako treniraju nepuna dva meseca, želja za pobedom im ne manjka.

– Ne znam šta da očekujem od utakmice, ali mogu da garantujem da ćemo pružiti dobru igru i nadam se da ćemo isto tako naići na dobar „odgovor“ od strane devojaka iz Kraljeva. Došlo je vreme da se odigra prva ženska utakmica fleg fudbala, da pokažemo da smo dovoljno ozbiljno shvatile igru i da ćemo se truditi da sve ovo podignemo na još viši nivo – reči su Nadežde Đorđević, kapitena tima „Wild Cats“.

Povezana vest:  Veprovi dominirali u „večitom derbiju“

Fleg turnir „Kraljevo Challenge“ se igra od 2009. godine. Cilj turnira je pre svega promocija sporta, a naravno i zabava, okupljanje i animiranje novih potencijalnih članova i članica timova američkog fudbala „Royal Crowns“ i „Wild Cats“.

U senci ovog meča, ostaće susret muških fleg timova. Ovi dečaci će na kratko prepustiti glavnu scenu starijim koleginicama.

– Od predstojećeg turnira očekujem lepo sportsko druženje sa fleg timom Kragujevčana. Mi smo stari sportski prijatelji i uvek je pravo zadovoljstvo odmeriti snage sa njima. Ovo jeste revijalan turnir, ali takmičarski naboj postoji, pa su tako naši dečaci spremni i idemo na pobedu. Prošle godine je naš klub sa Kragujevčanima organizovao slično sportsko druženje i nadmetanje najmlađih u fleg fudbalu, što je naš dodatni doprinos razvoju najmlađih selekcija u američkom fudbalu – istakao je Lazar Ivanović, glavni trener muškog fleg tima Kraljevskih Kruna.