kragujevac-wild-boars-cacak-angel-warriorsPLS: Šumadijski derbi Veprova i Ratnika
 
Posle dve sezone pauze, „šumadijski derbi“ između Kragujevac Wild Boarsa i Čačak Angel Warriorsa, biće ponovo odigran, u nedelju, od 14 časova, na pomoćnom terenu stadiona „Čika Dača“, u Kragujevcu.
Divlji veprovi su pretrpeli nekoliko promena, a svakako da je najvažnije to što po prvi put nakon sedam godina neće imati Amerikanca na poziciji kvoterbeka. U taboru aktuelnog vicešampiona Srbije odlučili su da ulogu prvog vođe napada prepuste izdanku svoje škole, Stefanu Stefanoviću, koji je prošle sezone uveo niške Imperatore u istorijsko polufinale. Sa njim se vratio i hvatač reprezentacije Petar Goić, a angažovano je i nekoliko momaka iz Kraljeva i Čačka. Što se importa tiče, fantastični defanzivni bek Ken Hejl odlučio je da ostane u timu, a sa njim je stigao i trkač Džejms Lengford.
Ni ulogu trenera Kragujevčani neće poveriti američkom stručnjaku, već će je obavljati legendarni Aleksandar Ristić Alf, koji će biti i koordinator napada i specijalnih timova, dok je za odbranu zadužen Predrag Šćekić.
– Klub je doživeo određene promene, kao i svake druge sezone, ali mi ne ulazimo u to da li je jači ili slabiji. Jednostavno je dugačiji, a na nama je da ga što bolje uigramo. Kakvi god da su pojedinci, ipak, tim pobeđuje na kraju. Cilj je, kao i svake godine, da se podigne opšte znanje igrača u poznavanju same igre i poboljšanje tehničkih elemenata. Samim tim će se i celokupna organizacija Wild Boarsa unaprediti na još viši nivo – rekao je Aleksandar Ristić.
Šumadinci su u okviru priprema za predstojeću sezonu odmerili snage sa turskim Koč Remsima, od kojih su na svom terenu tesno poraženi – 7:3. Dobro poznaju Čačane, sa kojima su se sastajali i u utakmicama plej-ofa i nikada nisu poraženi.
– Poznajemo Ratnike jako dobro i znamo od čega nam najviše preti opasnost. Ipak mnogo više smo skoncenrtisani na ono što mi radimo nego na njihove akcije. Očekujem da naši igrači daju sve od sebe i da svako pokuša da obavi zadatu misiju. Ako u tome uspemo, biće dobro cele sezone – smatra Ristić.
Sa druge strane, Čačani su dominirali u Drugoj ligi, sa maksimalnim skorom 6-0 i poen razlikom 402:42. Međutim, samo devetorica igrača iz tog tima, od kojih dva startera, ostala su u ekipi. Mnogi igrači prekinuli su karijeru, dok su neki angažman pronašli u drugim klubovima, poput Uroša Kolakovića i Alekse Stankovića, koji su pojačali Vukove, te perspektivnog Aleksandra Đenića, novog igrača Veprova.
Ipak, iz „penzije“ su se u Ratnike vratili i neki momci sa prvoligaškim iskustvom, a pojačanja su stigla i iz Jagodine i Valjeva, ali i iz Amerike, u vidu Samjuela Bautiste i Roberta Frinksa. Po svemu sudeći trener Saša Stojanović će imati dosta problema sa „kratkim“ rosterom, ali se on sa takvim izazovima uspešno susretao i ranije, čak i osvajao titule u Juniorskoj ligi.
– Naš glavni cilj je da u svakoj utakmici pružimo maksimum i ostavimo srca na terenu. U svaki meč ćemo ući sa željom da pobedimo, bez obzira protiv koga igramo. S obzirom na to da smo ostali sa samo dva startera, mnogi timovi nas već pocenjuju i pokušaćemo da iskoristimo prednost toga – rekao je Stojanović.
Čačani poštuju rivala, ali u Kragujevac ne idu sa belom zastavom.
– Od Veprova očekujem njihovu prepoznatljivu, tvrdu igru u odbrani. Imamo dosta respekta prema protivniku, ali svoju šasnu vidimo u tome što u novu sezonu ulazi sa jako mladim timom i novim trenerskim kadrom. Pokušaćemo da iskoristimo njihove slabosti – kazao je Stojanović.
Povezana vest:  Panteri sigurni u Mladenovcu