aah_1

CEFL LIGA 2012
2. kolo: SBB Vukovi Beograd – Budapest Vulvs
 
Revanš prošlogodišnjeg finala Lige američkog fudbala Centralne Evrope, na programu je u subotu na Adi Ciganliji u Beogradu. Od 17:30 sastaju se šampioni lige, domaći SBB Vukovi i Budapest Vulvsi. Oba tima su zabeležili pobede u prvom kolu Sportklub CEFL lige u 2012. godini.
Vukovi su nastavili niz pobeda koje su zabeležili od prošle sezone pobedivši u Zagrebu, dok su Vulvsi, iako na svom terenu, pomalo neočekivano lako savladali austrijske Blu Devilse.
Susret ova dva tima ne može da prođe bez pominjanja nepobedivosti SBB Vukova u duelu s mađarskom ekipom. Vulvsi su možda i najbliže pobedama bili u dva finala – 2007 i prošle godine. Oba puta su tesno izgubili, a prošle godine 33-34 na svom terenu. Ove godine ih predvodi nekadašnji kvoterbek novosadskih Djuksa i reprezentacije Srbije, Čaba Juhas.
Pobeda nad, pred početka sezone vrlo cenjenim, Blu Devilsima, ponovo ih svrstava među favorite, ove godine vrlo jakog takmičenja. S tim se slaže I pomoćni trener Vukova, Ruben Drauns.
-Verujem da će nam ovo biti najveći izazov do sada ove sezone. Susreli smo se s velikim izazovom u finalu prošle godine, a ovaj tim ima ponovo neke sjajne igrače, kao i neke nove; čuo sam jako dobre stvari o Juhasu. U svakom slučaju će biti odlična utakmica na startu sezone i dobra predstava za gledaoce – rekao je Drauns.

 

Povezana vest:  IFAF primio Nigeriju, usvojen Strateški plan