F_Fiat500_67_1024

DVOMILIONITI FIATOV AUTOMOBIL SA BLUE&ME SISTEMOM
 
Fiat je polovinom decembra isporučio dvomilioniti automobil opremljen naprednim Blue&Me sistemom, dizajniranom u partnerstvu kompanija Fiat i Microsoft, koji je do sada osvojio brojne prestižne međunarodne nagrade.
Blue&Me obuhvata Bluetooth, USB, AUX priključak, mp3 i sms prijemnik. Ovaj savremen sistem omogućava povezivanje do pet mobilnih telefona sa Bluetooth uređajem. Interakcija se odvija pomoću mikrofona koji je smešten u lampi u unutrašnjosti automobila, kontrola na upravljaču i prikaza na kontrolnoj tabli. Blue&Me sistem garantuje maksimalnu sigurnost jer je usaglašen sa važećim saobraćajnim propisima. Lakoću upotrebe obezbeđuje glasovni komandni sistem, potpuno integrisan sa kontrolama na upravljaču i informacijama na instrument tabli što omogućava vozačima da svoj uređaj koriste čak i dok je u džepu od jakne ili torbe, bez potrebe da sklanjaju ruke sa upravljača. Visoko razvijen sistem glasovnog prepoznavanja dozvoljava neposrednu interakciju, bez potrebe za početnom fazom u kojoj sistem »uči« da prepoznaje glas a može da protumači i dolazne SMS poruke.
Najnaprednija verzija Blue&Me sistema – TomTom2 LIVE poseduje navigacioni sistem koji obezbeđuje precizne podatke o saobraćaju koji se ažuriraju u realnom vremenu, uz povratne informacije o stilu vožnje. Ovaj sistem sadrži ekran osetljiv na dodir, detaljne mape 45 evropskih zemalja, IQ routes sistem koji pomaže pri odabiru najbolje putanje ka odredištu i TomTom HD Traffic sistem koji vozača detaljno informiše o saobraćaju, gužvama, blokadama ili radovima na putu koje se ažuriraju svaka dva minuta.
Blue&Me TomTom2 dostupan je u dve verzije “Live” i “Non-Live” i može se kupiti isključivo preko ovlašćene Fiatove prodajne mreže.
Povezana vest:  Svetska premijera nove Astre: Opel na IAA 2015.