Kraljevo Challenge

Turnir američkog fleg fudbala „Kraljevo Challenge“

„KRUNE“ STOJE UPRKOS PORAZIMA

Sportski centar „Okanik“ u Mataruškoj Banji kod Kraljeva u subotu je bio predstavništvo američkog fleg fudbala. Dva tima, četiri selekcije – suočavanje u višesatnom revijalnom turniru „Kraljevo Challenge“ koji se treću godinu za redom održava u organizaciji kluba Kraljevo „Royal Crowns“. Domaćini su i ove godine ugostili mušku selekciju fleg fudbala Kragujevac „Wild Boars“, ali je ovog puta u fokusu bilo suočavanje ženskih fleg timova kraljevačkih „Kraljica“ i kragujevačkih „Divljih Mački“ – prva utakmica ikada odigrana u Srbiji između dva ženska tima.

Kraljevački momci su sa Kragujevčanima odmeravali umeće igre kroz tri meča u kojima su gosti bili bolji i zasluženo poneli titulu šampiona turnira. Kraljevčani, bez obzira na poraze, nisu se predali tako lako, već su se sve vreme maksimalno trudili da sačuvaju obraz svog tima i poziciju drugoplasirane ekipe u sezoni koja je prethodila. Rezultati po mečevima su bili: 22:44 (20:18), 6:30 (6:18), 19:27 (13:13).

Povezana vest:  JLS 2011, Panteri srcem brane titulu!

Ženski američki fleg fudbal tog dana je doživeo svoje krunisanje u gradu sedam kraljeva. Istorijski meč ženskog američkog fleg fudbala odigrao se u dva meča između suočavanja muških selekcija. Kragujevački ženski tim „Wild Cats“ ubedljivo je dobio prvi deo rezultatom 16:32 (0:14), ali borbenost kakvu su kraljevačke „Kraljice“ pokazale nikako nije za zanemarivanje, bez obzira na rezultat koji je na kraju ubeležen.

Povezana vest:  Seniori otputovali na EP, četvorica prekobrojna

Druga utakmica takođe je završena u korist Kragujevčanki rezultatom 20:31, ali je značajno pomenuti da su Kraljevčanke na poluvremenu vodile sa poenom razlike (13:12)., što je pokazatelj da je borba bila poprilično izjednačena i da su Kraljevčanke dokazale da su posle samo mesec i po dana treniranja, ozbiljna ekipa, spremna za ovakve poduhvate. Ako nastave vredno da treniraju i budu složne kao jedna, svakako će dobiti zvanje favorita na nekom od narednih turnira, a i Lige, kada dođe do njenog osnivanja.

Uprkos porazima obe selekcije Kraljevčana, „krune“ su im ostale čvrsto na glavama. Muška selekcija je dokazala da nikako nije lak protivnik i da njihovo vreme tek dolazi. Devet „Kraljica“ su pružile sve od sebe da opravdaju ime svog matičnog kluba i, iako nisu odnele pobedu u istorijskom meču, „ostavile su srce“ na terenu boreći se za svaki poen i pobile predrasude da je američki fudbal „muški“ sport.

Povezana vest:  Dederik Lejsi u Piratima

Na kraju ovog revijalnog turnira, Kraljevčani su svim učesnicima turnira podelili zahvalnice, kao i pehare za pobedničke ekipe ženske i muške selekcije, a čitav kolektiv „Kruna“ je još jednom dokazao da su odlični organizatori i domaćini.

Foto: M. Mihajlović