Mitsubishi i Peugeot odsutali od udruživanja 

Mitsubishi-Peugeot-RejectFrancuski proizvođač automobila Peugeot – Citroën (PSA) i japanska kompanijaMitsubishi, koji sarađuju od 2005. godine, danas su odbacili mogućnost udruživanja kapitala, ali su izrazili spremnost da šire postojeću saradnju. 
Izvršni direktor PSA Filip Varen i predsednik Mitsubishija Osamu Masuko su, u zajedničkom saopštenju posle jučerašnjeg sastanka na Sajmu automobila u Ženevi, naveli da udruživanje kapitala dveju kompanija „nije odgovarajuće u sadašnjim okolnostima“. Oni su, međutim, naglasili da žele da šire saradnju koja već postoji. 
U decembru minule godine kompanije su objavile da su u toku pregovori koji bi „mogli dovesti do strateškog partnerstva“, podsetile su agencije. 
Japanski poslovni dnevnik Nikei“je krajem prošle godine izvestio da su pregovori o udruživanju kapitala dveju kompanija „u završnoj fazi“ i da Peugeot – Citroën namerava da kupi između 30 i 40 odsto akcija četvrtog japanskog proizvođača vozila. 
Varen je u više navrata govorio kako bi partnerstvo ili preuzimanje Mitsubishija moglo da obezbedi PSA da ostane nezavisna kompanija i da bude od koristi u sprovođenju globalne strategije kompanije. 
PSA i Mitsubishi već sarađuju na izradi vozila sa pogonom na četiri točka, na čisitm tehnologijama, odnosno električnim vozilima i imaju zajedničko preduzeće u Rusiji. 

Povezana vest:  Sa Toyotom u Japan- umetničko takmičenje za decu “Toyotin auto snova”