ChevroletMyLink-MainScreen
Chevroletov informativno-zabavni sistem MyLink omogućava vezu sa pametnim telefonima

Nova generacija informativno-zabavnog sistema u Chevrolet-ovim vozilima zove se Cheverolet MyLink. On vozačima nudi nove nivoe podešavanja i fleksibilnosti, unoseći sadržaje vlasnikovog pametnog telefona u vozilo.
Chevrolet MyLink prenosi sadržaj sa pametnog telefona na displej osetljiv na dodir od sedam inča, visoke rezolucije, sa punim spektrom boja. Povezivanje je omogućeno preko USB-a ili Bluetooth-a za uređaje velikog kapaciteta, uključujući MP3 plejere, iPod, iPad, itd. Postoji takođe i namenski izlazi za određene muzičke uređaje i pametne telefone koji nemaju USB ili Bluetooth konekciju.
“Kupci su nam rekli da su podesili svoje pametne telephone upravo onako kako su želeli i idealni informativno-zabavni sistem bi trebalo da proširi mogućnosti njihovih pametnih telefona umesto da ih duplicira. To je upravo ono što pruža sistem Chevrolet MyLink”, rekla je Suzan Dokerti, predsednica upravnog odbora i generalni direktor kompanije Chevrolet Europe.
Sa Chevrolet MyLink sistemom u modelima Cruze i Aveo, pametni telefon u principu funkcioniše kao što bi hard disk funkcionisao kada bi se ubacio u nekakav informativno-zabavni sistem. Vlasnici kompatibilnih uređaja mogu uneti vlastite sadržaje u vozilo preko USB-a ili tako što će svoj mobilini telefon priključiti preko Bluetooth-a.
Telefonski pozivi se mogu obavljati bez biranja brojeva: vozač može da odabere ime iz adresara, pritisne funkciju pozivanja i prebaci poziv na zvučnike vozila. Takođe, lako se može pristupiti ličnim plejlistama, foto galerijama, adresarima i drugim sadržajima, kao i podacima koji se nalaze u telefonu.
Dok auto stoji, putnici mogu da gledaju video sadržaje ili personalizovane slajdove. Sistem koristi najnoviju tehnologiju, ali je ipak jednostavan za upotrebu, nudeći današnjim vozačima konkretne prednosti stvarnog života. Izbor posebnih aplikacija će biti dostupan ove godine, ali malo kasnije, tako da će biti moguće nadograditi Chevrolet MyLink u skladu sa individualnim potrebama.
Displej osetljiv na dodir od 7 inča proizvodiće kompanija LG Electronics i on će biti jasno i pregledno dizajniran sa pet menija lakim za navigaciju (Muzika, Slike i Filmovi, Telefon, Link za pametni telefon i Podešavanja), a svaki od njih će imati listu sa funkcijama koje će biti lake za odabir.
Najnovija informativno-zabavna tehnologija će najpre biti dostupna u modelima Cruze i Aveo od leta 2012. Sva vozila opremljena Chevrolet MyLink-om takođe će biti opremljena i retrovizorskom kamerom.

Povezana vest:  Mercedes u Srbiji prošle godine prodao oko 1.200 automobila