peugeot_206_nagradaPeugeot 206 – „Auto decenije”

 

Prema tradicionalnom izboru dnevnih poslovnih novina Privredni pregled Peugeot 206 proglašen je „Autom decenije”. Slobodan Kljajić, glavni i odgovorni urednik Privrednog pregleda, priznanje za „Auto decenije” danas je uručio  Milanu Vukasoviću, izvršnom direktoru kompanije Verano Motors, koja je generalni uvoznik i distributer Peugeot proizvoda za Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu.

Nagrada „Auto decenije” se dodeljuje po četvrti put na osnovu glasova čitalaca Privrednog pregleda, eminentnih novinara, članova Automobilskog foruma i Asocijacije automobilskih novinara Srbije i predstavlja jedan od najstarijih izbora u našoj zemlji koji organizuje ugledni dnevnik Privredni pregled. Ovu titulu prvi put je dobila Zastava 101 1980. godine, Fiat Uno 1990. godine, a 2000. godine nagradu je osvojio Fiat Punto.

Povezana vest:  100. automobil za SOS dečija sela dodeljen na proslavi 100. rođendana Chevrolet-a

-Od kako se pojavio 1998. godine na tržištu, ovaj mali gradski automobil snažnog i dinamičnog karaktera i visokog faktora sigurnosti, zavladao je Evropom i pronašao više od šest miliona kupaca. Peugeot 206 je postao evropski bestseler i model koji je sa trona zbacio mnoge konkurente i više od jedne decenije izdržao praktično bez dizajnerskih izmena, što je retkost na tržištu. Ostvarujući dobre rezultate i osvajajući brojne nagrade Peugeot 206 je dao veliki doprinos lansiranju Peugeot brenda u sam vrh evropske prodaje u segmentu malih gradskih automobila – istakao je Milan Vukasović, izvršni direktor Verano Motorsa.

Povezana vest:  Uspešna priča se nastavlja: Opel je već proizveo više od 300,000 jedinica nove Corse

Peugeot 206 u početku se isključivo prodavao kao hatchback, a u paletu modela je 2001.godine uvrštena i karavanska verzija 206 SW, zatim kupe-kabriolet nazvan 206 CC koji je 2002. i 2003. godine proglašen najprodavanijim kabrioletom u Evropi, a 2003. godine  ponuda je obogaćena sportskom 206 – icom RC kao i elegantnim modelom 206 Sedan.

Svakako najpopularnija je ostala prvobitna verzija, koja je nedavno restilizovana u vidu 206 +. Dobro je poznato da dobitnu kombinaciju ne treba menjati, tako da su dizajneri u Peugeot-u u potpunosti zadržali prepoznatljiv i dinamičan oblik.

Povezana vest:  Uspeh Mazde na testu polovnih vozila AUTO BILD-a za 2012.

Peugeot 206 je 2008. godine proslavio 10-ti rođendan kao apsolutni šampion prodaje, jer je četiri godine za redom proglašavan najprodavanijim automobilom u Evropi zahvaljujući svojoj ekonomičnosti, udobnosti i lepoti. Prema mnogim parametrima jedan od najpoznatijih automobila iz porodice Peugeot obezbedio je status najprodavanijeg Peugeot-a svih vremena.