CITROËN C2 – Savršen i za gradske ulice i za otvoren put 

citroen_C2C2 je dinamičan model koji pripada Citroënovom supermini segmentu game (C1, C2, C3). Karakteriše ga modularnost, vrhunska raspoloživost opreme i spektra motora.

VOZILO SA KARAKTEROM

Na prvi pogled C2, svojim jedinstvenim stilom I karakterom, odmah upućuje na dinamične performanse. Njegove linije i dizajn su koncipirani tako da njegov vizuelni apel bude jedan od njegovih najsnažnijih aduta. Što se unutrašnjosti tiče C2 je, kao i C3 i C3 Pluriel, opremljen novom kontrolnom tablom specijalno dizajniranom da ostavi utisak prostranosti enterijera.

Povezana vest:  Chevrolet će predstaviti novi Malibu putem internet prenosa u visokoj definiciji

citroen_C2_1INGENIOZNO PRAKTIČAN
Posmatajući dalje od njegovog, zaista jedinstvenog stila, C2 pruža inovativni koncept modularnosti dizajna enterijera i prilaza prtljažnom prostoru. Naime, zadnja sedišta se vrlo lako mogu sklopiti kako bi se prtljažni prostor povećao sa 166 dm3 na, za auto iz ovog segmenta, impresivnih 879 dm3.
Visoki standardi komfora čine C2 automobilom koji se sa zadovoljstvom svakodnevno može koristiti. Kao i C3, i C2 ima spektar standardne i opcione opreme prethodno raspoložive jedino kod modela iz viših segmenata. Pomenuta oprema uključuje: regulator brzine sa limitatorom, displej na kome su prezentirane informacije o selektovanom modu i trenutnoj brzini, volan podesiv i po visini i po dubini, automatsko uključivanje prednjih brisača i farova, elektronska parking asistencija kao i elektronski kontrolisani bočni retrovizori sa opcijom sklapanja kontrolisani daljinskim centralnim zaključavanjem.

Povezana vest:  Premijera koncepta Mazda TAKERI na Salonu automobila u Tokiju

citroen_C2_unutrasnjostPUTNIČKI AUTOMOBIL SA BESKOMPROMISNOM SIGURNOŠĆU

C2 kombinuje uživanje u vožnji sa visokim nivoom zaštite. U njega su implementirana poslednja rešenja iz oblasti sigurnosti kao što su: ABS, sistem kočione asistencije, četiri prednja i bočna vazdušna jastuka, svetla za upozorenje od raznih hazarda, ESP sistem (samo na 1.4i i 1.6i 16v motorima). Šta više, rezultati koje je postigao C2 na EuroNCAP crash testu (4 zvezdice i 29 poena, od maksimalnih 5.) potvrđuju kvalitet platforme na kojoj su napravljeni C2, C3 i C3 Pluriel po pitanju sigurnosti putnika.
Što se tiče motora i menjačkih sistema, C2 je raspoloživ sa 4 različitih varijanti motora tri benzinska: 61 ks 1.1i, 75 ks 1.4i, 110 ks 1.6i 16v i, i jednim dizel 1.4 HDI 70 ks. 1.4i i 1.6i 16v može da ide u varijanti sa SensoDrive menjačkim sistemom.

Povezana vest:  Svetska premijera nove Astre: Opel na IAA 2015.