citroen_C4CITROËN C4: Evolucija puna dinamizma 

Lansirani na tržište krajem 2004. godine, limuzina i kupe modeli CITROËNa C4 su do sada prodati u 1 000 000 primeraka.
C4 je doživeo mnoge izmene u poslednje vreme sa ciljem da dostigne novu uravnoteženu kombinaciju:
• elegancije, dinamizma i performansi,
• ekonomičnosti i zaštite životne sredine,
• interaktivnosti i komunikacije.

C4 zadobija novi karakter koji dodatno ističe njegov prepoznatljiv stil, koji je privukao veliku pažnju tokom lansiranja ovog automobila na tržište. Ta restilizacija se odnosi pre svega na prednji deo vozila, koji dobija na eleganciji, jačini i dinamizmu.
Unutrašnjost vozila je takođe evoluirala. Izmenjeni su modeli i tekstura navlaka za sedišta, i ugrađen je sat u centru komandne table.
citroen_C4_1U CITROËNu C4 su usavršeni benzinski motori. Razvijene u saradnji sa BMW grupom, verzije VTI 120 i THP 150 odlikuju se znatno boljim performansama, ekonomičnošću i rezultatima po pitanju zaštite životne sredine, kao i većim užitkom tokom vožnje.
Paleta dizel HDI motora je postala još raznovrsnija zahvaljujući različitim ponudama koje nude oznaku za zaštitu životne sredine Airdream®. Dizel HDI verzija od 2 litara već poštuje budući standard Euro V koji se odnosi na ovu kategoriju vozila. Upotreba novih tehnologija (kao što su pneumatici sa slabim otporom kotrljanja) omogućava CITROËNu da uvrsti u svoju ponudu nekoliko verzija sa maksimalnom emisijom štetnih gasova od 120g CO2, uz HDI 92 i HDI 110 motore sa manuelnim menjačima i uz BMP 6 menjač.
Audio i telekomunikaciona ponuda je takođe poboljšana sa pojavom novog navigacionog sistema MyWay, povezanim sa funkcijom Bluetooth®, koji nudi mogućnost povezivanja dodatne audio opreme.
Međutim, i pored mnogih inovacija, novi C4 je sačuvao sve karakteristike zahvaljujući kojima je postao referenca u svojoj kategoriji vozila po pitanju udobnosti i bezbednosti, kao što su na primer xenon dvofunkcionalna direktna svetla, sistem za upozorenje o neželjenom prelasku u drugu traku, upravljač sa fiksnim centralnim delom ili pomoć pri kretanju vozila na uzbrdici.
Novi C4 je premijerno prikazan na sajmu automobila koji se održao u Moskvi 26. avgusta 2008. godine.

Povezana vest:  Spremna za posao i porodicu: Opel Astra Sports Tourer slavi svoju svetsku premijeru