ervin_kantonaBEOTRUCK 2010

Ervin Katona pokazao mišiće Beograđanima

 

Subotičanin Ervin Katona pokazivao je zašto ga smatraju najjačim čovekom u Srbiji i na Balkanu danas na Beogradskom sajmu, gde je cepao telefonske imenike, dizao i prevrtao preko 100 kilograma teške gume i vukao osam tona težak kamion.

Kao promoter 48. Međunarodnog salona privrednih vozila „Beotrak 2010“ (Beotruck), koji traje od 23. do 27. marta, Katona je naočigled mnoštva posetilaca najpre pocepao nekoliko debelih telefonskih imenika, mada je imao ponešto problema sa dva malo tvrđa poveza.

Povezana vest:  Chevrolet Aveo na postolju izbora AUTOBEST 2012.

Nedavni učesnik rijaliti serijala „Veliki brat VIP“, 158-kilograma teški, nabildovani Katona (33) je podigao iznad glave tri puta kamionsku gumu tešku 105 kilograma, a potom je 15-ak metara užetom vukao osam tona težak Mercedesov kamion.

Na kraju snagator iz Subotice, učesnik svetskih takmičenja „Svetski najjači čovek“ (World’s Strongest Man) i „Liga snagatorskih šampiona“ (Strongman Ćampions League), tri puta je prevrnuo veliki traktorski točak težak 350 kilograma, zaradivši burne aplauze prisutnih.

Povezana vest:  Chevrolet poklonio svoj prvi automobil SOS Dečijem selu u Kraljevu (FOTO)

Katona je rekao novinarima da posle cepanja imenika, dizanja i prevrtanja točkova, i vuče kamiona nije umoran, ali da je „malo zadihan“, pošto je sve obavio za nekih 15-tak minuta.

-Vučenje kamiona je jednostavna disciplina. Masa je bitna. Džaba neko ima jake noge, ako nema težinu. Proklizava – rekao je Katona koji je podsetio da je u profesionalnim takmičenjima ranije vukao brod od 200 tona, dizao betonsku kuglu od 240 kilograma i okretao gumu tešku 750 kilograma.

Novinarima radoznalim da saznaju od čega se sastoji njegov svakodnevni jelovnik, snagator je rekao da je njegova „hrana ništa posebno“, da normalno ruča, a za doručak i večeru pokušava da unese u sebe što više belančevina.

Povezana vest:  Nova Opel Mokka X i Zafira stigle na srpsko tržište

Katona je rekao da posebno voli belo meso i da preporučuje svima piletinu, kao i da je ovog jutra doručkovao „jaja, par komada“.

Upitan gde mu je bilo teže, u „Velikom bratu“ ili kad se takmiči, Katona je rekao: -Sigurno u rijalitiju, takmičenje je meni prirodan teren.