tata_nano_1Četvrti Tata Nano koji se zapalio sam od sebe

Tatin Nano, svetski poznat kao najjeftiniji automobil na svetu, ponovo pje svetska vest, ali ovom prilikom razlog nije ni malo lep. 
U 2009. vlasnici kompaktnog indijskog mališana prijavili su tri slučaja u kojima su videli beli dim kako izlazi iz kontrolne table, a jedan od automobila čak je zahvatio i plamen. Krivica je prebačena na akumulator koji je, navodno, izazvao kratak spoj u elektronici. Ovaj put, problem je za Tatu mnogo veći, jer se u Mumbaiju jedan od njihovih modela spontano zapalio.
Vlasnik Satish Sawant, preuzeo je ključeve vozila, a kako još nije položio vožnju, trgovac u radnji mu je ustupio vozača. Četrdeset i pet minuta posle polaska, motociklista je upozorio vozača da iz zadnjeg dela automobila suklja dim, nakon čega je vatra zahvatila karoseriju. U incidentu niko na sreću nije stradao, ali Nano je potpuno uništen.
Brojni incidenti naveli su indijske medije na zaključak da nešto nije u redu sa sistemom za hlađenje Nanovog motora koji se nalazi u zadnjem delu vozila, ali u Tati odbacuju bilo kakvu mogućnost greške i servisnog povlačenja vozila.

Povezana vest:  MyOpel.rs portal krenuo sa radom