X LINE MICHELIN

Michelin lansira na srpsko tržište MICHELIN X LINE ENERGY , rešenje za smanjenje potrošnje goriva na duge staze

Michelin sa ponosom predstavlja novu liniju MICHELIN X® LINE ENERGY™ pneumatika, čija superiorna efikasnost uštede goriva i druge karakteristike zadovoljavaju potrebe transportnih preduzeća za prevoz na duge staze. MICHELIN X® LINE ENERGY™ asortiman guma je kompletno rešenje za upravljacku, pogonsku i osovine priključnog vozila, što će omogućiti transportnim preduzećima da opremaju svoje tegljace i prikolice primerenim kompletom pneumatika za duga putovanja.
Sektor transporta je ključna industrija u Evropi, koja se u današnje vreme suočava sa padom u poslovanju gde je tonaža koja se prevozi smanjena za 19 %1 , prodaja kamiona je smanjena za 9,4%2, a čak 25% transportnih kompanija je ugasilo svoj biznis u 2012. godini. Troškovi energije su smanjeni za skoro 4 puta dok su troškovi prevoza u pogledu goriva uvećani sa 28% na 40%, a troškovi u prevozu dobara se povecali za 3%4.
U ovakvom okruzenju MICHELIN-ov program teretnih pneumatika nudi solidno, praktično rešenje za značajno smanjenje ukupnih troškova vlasništva. Ovi impresivno funkcionalni novi pneumatici ne samo da štede gorivo, već nude duži životni vek, jer njihov dizajn „više života“ znači da se oni mogu protektirati i narezivati nekoliko puta.
Uvođenje MICHELIN X LINE ENERGY ™ asortimana za manje kamione će pomoći u optimizaciji tovara i istovremeno pružiti nizak otpor kotrljanja i izuzetan životni vek gazećeg sloja. Osnovna karakteristika svakog MICHELIN pneumatika je duža ukupna kilometraža. Ostale važne karakteristike uključuju mogućnost da zadrži nivo kvaliteta tokom vremena, da ponudi korisnicima najbezbedniju vožnju i najisplativije pneumatike tokom celog njihovog životnog ciklusa.
Sa novim MICHELIN X® LINE ENERGY pneumaticima za kamione koji vrse transport robe na velike razdaljine – autoputevima, ova performansa je sada podignuta na potpuno novi nivo. Do 500 litara uštede goriva na više od 130,0005 km , a račun goriva smanjen je za €10006 i 1,3 tone CO2 nije emitovano u atmosferu.
Kvalitet novih MICHELIN X® LINE ENERGY™ pneumatika potpuno odgovara očekivanjima
transportnih kompanija jer pruza pogodnosti kao što su:

Povezana vest:  Opel na 51. Međunarodnom salonu automobila u Beogradu

• Priznata pouzdanost zahvaljujući dugotrajnoj karkasi. Ona takođe pruža nizi otpor kotrljanja kod prebacivanja na naplatke prikolice, efikasno kočenje na mokrom i udobnu vožnju ka i preciznost upravljanja za vozače.
—————————————————–
2008 – 2011, Zapadna Evropa; 22012 vs. 2011, Evropa; 3Od 2008 do 2012; 42011;
5Prosečna godišnja kilometraža na duge staze;
6Test organizovan sa Renault kamionima u poređenju sa MICHELIN X® ENERGY™ SaverGreen

Povezana vest:  Kompanija EKO Serbia najavila početak prodaje premium goriva EKO Racing 100 RON i veliku nagradnu igru

• Najviša ukupna kilometraža. Novi MICHELIN X ® LINE ENERGY ™ pneumatici
pružaju prevoznicima ključne pogodosti zahvaljujući njihovoj visokoj ukupnoj kilometraži (pre narezivanja i protektiranja ) i u habanju protektora. U poređenju sa prethodnom generacijom MICHELIN ENERGY SaverGreen pneumatika, novi MICHELIN LINE ENERGY™ pneumatik traje znatno duže, do 20 % za prednje pneumatike i do 12 % na prikolici.
• Dosledne performanse tokom vremena. Čak i kada je više od 60 % ishaban, novi
MICHELIN X ® LINE ENERGY ™ peumatik pruža iste performanse za nastavak bezbedne vožnje i uštedu goriva za operatere i menadžere flota.
Danas, MICHELIN-ova linija pneumatika pokriva najširi spektar potreba korisnika kamiona, bez obzira na njihove zahteve korišćenja ili puteve po kojima putuju. Da bi odgovorio tim potrebama, Michelin je upotrebio svoje opsežne veštine i stručnost kako bi se smanjio uticaj temperature, vremenskih uslova, utovara, snage motora i drugih eksternih faktora koji mogu da utiču na performanse njegovih pneumatika.
Michelin-ova strategija je da stvori pneumatike koji istovremeno pružaju bolje performanse u više oblasti, da ponudi beneficije i korisnicima i vlasnicima ili menadžerima flota. Među ovim oblastima je i duža ukupna kilometraža, jedna od osnovnih karakteristika svakog MICHELIN pneumatika. Tu je takođe i sposobnost da se održi nivo performansi tokom vremena, da se ponudi korisnicima najsigurnija moguća vožnja i najisplatljiviji pneumatici tokom njihovog celog životnog ciklusa.
Zahvaljujući svojoj proverenoj, široko priznatoj dugovečnosti, kao i njenoj niskoj ukupnoj ceni vlasništva, asortiman MICHELIN X® LINE ENERGY™ pneumatika pruža pouzdan, kvalitetan odgovor na zahteve operatera voznih parkova.

Povezana vest:  Štedljiva zabava: Nova Opel Corsa na TNG (tečni naftni gas)

In-house Michelin tests