2013 05 29 Chevrolet Trax 3Chevrolet Trax osvojio pet zvezdica na Euro NCAP testu bezbednosti

Novi mali Chevrolet SUV Trax, osvojio je maksimalnih pet zvezdica na testu bezbednosti koji je sprovela nezavisna organizacija za zaštitu potrošača Euro NCAP (Evropski program za ocenu bezbednosti novih automobila). Chevrolet Trax je sedmi Chevrolet model, uz Aveo, Volt, Cruze, Orlando, Malibu i Captivu, kojem je Euro NCAP dodelio najviše ocene za bezbednost.
Uprkos činjenici što je Trax testiran prema novim, strožim kriterijumima Euro NCAP-a za 2013., pokazao se među najbezbednijim automobilima u svom segmentu.
„Izražajan i oštar spoljašnji dizajn Trax-a već na prvi pogled odaje visok stepen bezbednosti. Uostalom, bezbednost i jeste jedan od razloga za kupovinu SUV-a. Zaista smo ponosni što smo dobili pet zvezdica kao rezultat NCAP-ovog testiranja, što potvrđuje ono što kupci Trax-a i očekuju od našega malog SUV-a“, rekla je Susan Docherty, predsednica i izvršna direktorka za Chevrolet i Cadillac Europe.
Rezultati Euro NCAP-a pokazali su da je u kategoriji zaštite odraslih putnika, Trax ocenjen s izvrsnih 94 posto. Između ostalog, Trax je dobio i maksimalan broj bodova u testu bočnog udara, pružajući putnicima dobru zaštitu svih delova tela. Dobri su rezultati postignuti i u slučaju frontalnog sudara, a Trax je pokazao i da garantuje dobru zaštitu od ozlede vratne dela kičme u slučaju stražnjeg udara, zahvaljujući podesivim sedištima i naslonima za glavu.
U kategoriji zaštite dece, Trax je postigao dobre rezultate u testu bočnog udara, kao i kod testiranja pričvrsnih delova za dečija sedišta na zadnjim sedištima.
Euro NCAP je dodelio maksimalan broj bodova braniku Trax-a u kategoriji bezbednosti pešaka.
Trax-ova standardna bezbednosna oprema zadovoljila je zahteve NCAP-ovih testiranja u kategoriji ugrađenih bezbednosnih sistema.
Chevrolet je bezbednost u vožnji podigao na viši stepen i uvođenjem sistema Siri Eyes Free. Uz Chevrolet MyLink radio, koji je dostupan u Trax-u, kupci s kompatibilnim iPhone-om* mogu glasovnim zahtevima da upravljaju pametnim sistemom Siri koji obavlja pojedine radnje dok oni sigurno očima prate put i drže ruke na upravljaču.
Chevrolet Trax je u maju počeo da se prodaje u Evropi, a kupcima nudi mnoge pogodnosti punokrvnog SUV-a, pritom pružajući dinamiku vožnje i potrošnju goriva manjeg automobila. Trax nudi maksimalnu svestranost, od fleksibilne i moderne putničke kabine, preko mogućnosti odabira pogona na sve točkove, do Chevrolet MyLink radija koji se može povezati s pametnim telefonom.
Euro NCAP je testirao Chevrolet Trax s prednjim pogonom, LT nivoom opreme i 1,7-litarskim dizel motorom od 130 KS.
*Siri je dostupan u beta obliku samo za iPhone 4S, iPhone 5, iPad (3. i 4. generacija), iPad mini i iPod touch (5. generacija) i zahteva pristup internetu. Postoji mogućnost da Siri ne bude dostupan u svim područjima i na svim jezicima, a neke mogućnosti mogu zavisiti od područja. Moguće je zaračunavanje dodatnih naknada za prenos podataka.

Povezana vest:  Opel VIP Challenge: Ko je najbrži VIP vozač?