Dukes-VukoviSUPERLIGA: Derbi Vukova i Vojvoda za prvo mesto

Posle ovog kola na vrhu Sporklub Superlige ostaće samo jedan tim, jer se sastaju dve ekipe, koje su u dosadašnjem toku prvenstva ostvarile svih pet pobeda, beogradski SBB Vukovi i novosadski GAT Dukesi.
Dugogodišnji veliki rivali do sada su odigrali nekoliko vrlo zanimljivih mečeva, a da će tako biti i ovoga puta, najavljuju iz oba tabora. I jedni i drugi već su obezbedili učešće u plej-ofu, ali se neće time zadovoljiti, već će pokušati da osvoje i prvo mesto u ligaškom delu.
– Kako se bliži kraj ligaškog dela takmičenja, polako se kristališe slika ko je i koliko sposoban da se bori za plej-of i titulu. Novi Sad je pokazao da je i dalje jedna od najboljih ekipa u Srbiji i da u njihovim redovima igraju veoma kvalitetni pojedinci, zasluženi reprezentativci. U nedelju će se, pak, pokazati ko je najdominatnija ekipa u zemlji, u utakmici od koje očekujem puno kvalitetnih poteza. Kao odbrambeni igrač, obećavam čvrstu igru, punu jakih udaraca, pa preporučujem navijačima da u što većem broju dođu na Adu, gde ih očekuje pravi spektakl – poručio je Sava Petrović, defanzivni end Vukova.
Defanzivni bek Vukova i reprezentacije Srbije, Filip Vezmar, bio je akter derbija ovih timova još od ere bez opreme, ali u dresu Vojvoda, u kojima je i ponikao, pa će se ovoga puta naći u potpuno drugačijoj ulozi.
– Ovo je jedan od najvećih derbija u Srbiji. Životni putevi su nam se opet ukrstili, ali ovoga puta braniću boje SBB Vukova, dok će Dukesi doći u goste vrlo motivisani i gladni pobede. Posle dužeg vremena imaju opet savršen skor u domaćoj ligi. Okosnicu tima čine stari igrači, od kojih bih izdvojio nekoliko zvućnih individua – Jokić (QB), Đanić (WR), Gobec (OL), Knežević (LB). Tu je i plejada vrlo talentovanih momaka, kao i dva importa, od kojih bih podvukao Krisa Blantona. On je vrlo talentovan i vredan igrač sa kojim sam imao priliku igrati u Zagreb Patriotsima, te smo bili cimeri šest meseci. Sve su naznake da se Dukesi vraćaju na stare puteve slave. Imaju naš maksimalni respekt kao protivnici i siguran sam u to da će ostaviti srce na terenu. Biće to susret dostojan imena derbi, koji je ranijh godina punio tribine – smatra Vezmar.
Iako su Novosađani od početka sezone na deobi prvog mesta, vrlo lako bi moglo da im se desi da ligaški deo završe na trećem mestu i tako ostanu bez prednosti domaćeg terena u polufinalu, jer ih posle Vukova očekuje duel sa kragujevačkim PBB Wild Boarsima.
– U poslednja dva kola nas očekuju dve najozbiljnije utakmice do sada, pogotovo ova sa Vukovima, koji igraju vrlo dominatno ove sezone. Sećam se da su prošle godine Vojvode prvi put vodile i ozbiljno parirale Vukovima u poslednjih par sezona, tako da smatram da će utakmica u nedelju biti još zanimljivija i dinamičnija nego prošlogodišnja, pošto je tim spremniji i složniji. Ovakvu atmosferu u timu nisam osetio dugo vremena. Očekivanja su velika, a sve ostalo ćemo videti u nedelju – rekao je Vukašin Karadžić, lajnbeker Vojvoda.
Petar Miković, centar Dukesa, smatra da će ovo biti fizički i psihički najteža utakmica u godini, za koju se njegov tim spremao čitave sezone, i očekuje pre svega dobru igru i da bolji tim pobedi.
Derbi šestog kola igra se u nedelju, od 16 sati, na stadionu sa veštačkom travom na Adi Ciganliji.

Povezana vest:  JUNIORSKA LIGA SRBIJE 2011, Vojvode overile plej of!