unnamed

Vulin i Udovičić otvorili legendarnu trku na Ušću

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić otvorili su danas legendarrnu kružnu auto trku „Nagrada Beograda 2015“, koja se na Ušću vozi uz učešće oko 100 vozača iz Hrvatske, Mađarske, Slovenije, Bugarske, Makedonije, Grčke, Turske, BiH, Rumunije, Crne Gore i Srbije.
„Nadam se da više nećemo imati pauzu na trkama na Ušću, da ćemo uvek ostavljati dobar utisak gostima koji dođu iz celog sveta.
Beograd bez Ušća nije isti. Navikli smo da ovde postoje trke. Na Ušće dolazi najbolje što imamo, kao i najbolja imena auto-moto sporta. AMŠ se vraća tamo gde mu je mesto, da vodi računa o auto sportu, ne samo o biznisu I pomoću na putu, već i o ovom sportu. Ovo je i turistička atrakcija, drago mi je da se ovoliko ljudi okupilo“, rekao je Vulin na otvaranju.
Ministar Udovičić je naglasio da je trka na Ušću značajan simbol Beograda.
„Drago mi je što imam priliku da otvorim legendarnu kružnu auto trku. Pre svega, raduje me što se ova manifestacija, posle velike pauze, ponovo održava od prošle godine, zato što je ova trka, pored toga što je atrakcija za ljubitelje automobilizma, značajan simbol glavnog grada“, rekao je ministar omladine i sporta na otvaranju.
Ministarstvo omladine i sporta podržalo je ovu manifestaciju kao tradicionalno evropsko takmcicenje koje se, boduje za plasman Centralno-evropske zone, kao i za nacionalne šampionate Srbije, BiH i Hrvatske.
Na oduševljenje zaljubljenika u auto sport ove godine se održavaju trke u svim klasama i disciplinama, a samim tim i klasa čuvenog „fiće“.
Pobednik druge divizije je Darko Božilović, koji je maestralno vozio 22 kruga na stazi dugoj 2.310 metara.
Drugo mesto pripalo je Nemanji Milovanoviću, a treće Draganu Čoloviću.
Više stotina gledalaca uživalo je u bravurama Božilovića koji je od starta do cilja bio superioran, a od 12 vozača na startu, trku je završilo njih šestorica.

Povezana vest:  FORMULA 1, Maksimalna kazna tokom trka odsad 250 hiljada evra