valentino rossi

Rosi: Mogao bih da vozim reli

Šestorstuki svetski prvak Moto GP šampionata Valentino Rosi nagovestio je danas da bi po završetku karijere u moto sportu mogao da se takmiči u reliju.
-Imam veliku strast prema automobilizmu još iz detinjstva jer je moj otac Gracijano vozio reli trke kada je prestao da se bavi motociklizmom. Kada završim karijeru u Moto GP, voleo bih mnogo da se takmičim u automobilizmu – rekao je Rosi, preneli su italijanski mediji.
Rosi se do sada u tri navrata takmičio u Svetskom reli šampionatu, 2002. godine nije završio trku u Velikoj Britaniji, 2006. na Novom Zelandu zauzeo je 11. mesto, a dve godine kasnije ponovo je vozio reli u Velikoj Britaniji i zauzeo 12. mesto.
On se ove sezone borio za šampionsku titulu sve do poslednje trke u Moto GP šampionatu, a titulu je osvojio njegov klupski kolega iz Jamahe Horhe Lorenco.
-Pokušaću da ostanem u Moto GP šampionatu još nekoliko godina, a kada završim, sigurno ću se raditi nešto vezano za automobile. Ne znam da li će to biti reli ili nešto drugo – rekao je 36-godišnji Italijan.
Rosi je 2006. godine testirao bolid Ferarija u Formuli 1.

Povezana vest:  DAKAR RELI 2014, Sousa i Bareda pobednici prve etape Relija Dakar