f1_grand_prix_logoFORMULA 1

Staza u Koreji prošla FIA-inu inspekciju

 

Velika nagrada Koreje, 17. ovosezonska trka Svetskog prvenstva Formule 1, dobila je zeleno svetlo inspektora Međunarodne federacije autosportova (FIA).

Iako je poslednjih nedelja stavljeno pod znak pitanja održavanje ove debitantske trke u svetu Formule 1 zbog kašnjenja radova, na kraju će sve ipak biti spremno na vreme.

Povezana vest:  Xross Challenge 2017: Tara bacila na kolena i najbolje vozače

FIA-ina delegacija na čelu sa Čarliejem Vitingom izvršila je u ponedeljak inspekciju sa posebnim naglaskom na završni sloj asfalta na stazi u Jeongamu koji je postavljen prošle nedelje.

-Sve izgleda zadovoljavajuće i izdaću licencu putem Korejske federacije autosportova (KARA) – stoji među ostalim u Vitingovom saopštenju.

-Oduševljeni smo što sada možemo da kažemo da su svi radovi završeni i to na način koji zadovoljava FIA-ine standarde. Staza u Jeongamu postaće epicentar auto motosporta u ovoj zemlji. Verujemo da će Velika nagrada Koreje biti katalizator za pokretanje velikog interesa za Formulu 1 u ovoj zemlji – rekao je promoter trke u Koreji Jung Čo Čung.

Povezana vest:  Nakon sjajne prve trke na startu TCR svetskog takmičenja, Borkovića u drugoj zaustavio automobilski incident

Trka u Koreji na rasporedu je 24. oktobra, a prve slobodne treninge najbolji vozači Formule 1 će odraditi dva dana ranije.