LewisHamilton3FORMULA 1

Hamilton ne odustaje od borbe za titulu

 

Vozač Meklarena Luis Hamilton rekao je danas da veruje da ove sezone može da osvoji šampionsku titulu u Formuli jedan, uprkos bodovnom zaostatku i činjenici da su do kraja šampionata ostale samo tri trke. Hamilton, svetski šampion iz 2008. godine, trenutno je četvrti u generalnom plasmanu sa 28 poena zaostatka za vodećim Markom Veberom iz Red Bula. Veber je preuzeo lidersku poziciju u septembru, posle trke za Veliku nagradu Italije.

Povezana vest:  FORMULA 1, Žuls Bijanki postao Ferarijev test vozač

-Dobro se osećam, uzbuđen sam i veliki sam optimista. Nadam se da ćemo u predstojećim trkama imati više šansi protiv Ferarijevih i Red Bulovih vozila – rekao je Hamilton.

Do kraja šampionata ostale su tri trke, a u igri je još 75 poena. Razlika između vodećeg Vebera i petoplasiranog aktuelnog šampiona Džensona Batona iz Meklarena je 31 bod.

Povezana vest:  U Beogradu otvoren 45. "Srbija reli"

-Ostalo je još mnogo poena. Cilj je da pobedimo na svim trkama do kraja. U prošloj trci smo bili ravnoporavni i mislim da možemo da se borimo za titulu – rekao je Hamilton.

Trka za Veliku nagradu Južne Koreje na stazi u Jeongamu vozi se u nedelju od 8.00. Nakon toga, pretposlednja trka u šampionatu, za Veliku nagrdu Brazila na programu je 7. novembra u Sao Paolu, dok se poslednja vozi sedam dana kasnije u Abu Dabiju.

Povezana vest:  RELI, SEBASTIJAN OŽIJE POBEDIO U PORTUGALU