Stephane_Peterhansel_2012_dakar

DAKAR RELI 2013

Peterhansel učvrstio vođstvo na Reliju Dakar

 

 Aktuelni šampion Relija Dakar, francuski automobilista Stefan Peterhansel, učvrstio je vođstvo u generalnom plasmanu pošto je danas pobedio u sedmoj etapi, voženoj od Kalame, u Čileu, do Salte u Argentini.

 Peterhansel je za volanom Minija prevezao 218 kilometara dug specijal u vremenu od jednog sata i 47,27 minuta, 39 sekundi brže od zemljaka, drugoplasiranog Girlana Šišerija (SMG). Treće mesto zauzeo je Amerikanac Robi Gordon u Hameru sa zaostatkom od minut i osam sekundi.

Povezana vest:  FORMULA 1, Hamilton ne odustaje od šampionske titule

 U generalnom plasmanu Peterhansel ima 3,14 minuta prednosti nad najbližim pratiocem, Naserom Al Atijom iz Katara.

 U konkurenciji motociklista trijumfovao je Amerikanac Kurt Kaseli na KTM-u rezultatom od jednog sata i 51,31 minuta. Sa 1,23 minuta zaostatka drugo i treće mesto zauzeli su Čileanac Fransisko Lopes (KTM) i Francuz Olivije Pan na Jamahi.

Povezana vest:  RELI, Ožije trijumfovao na Portugalskom reliju

 Pan vodi u generalnom plasmanu sa 6,06 minuta prednosti nad Lopesom.

 Srpski motociklista Gabor Sagmajster ostvario je 86. vreme, a u generalnom plasmanu zauzima 67. mesto.

 Sedmi dan Relija Dakar obeležen je novom tragedijom. Dvadesetpetogodišnji francuski motociklista Tomas Buržen poginuo je prilikom sudara sa čileanskim policijskim automobilom, kada je pokušao da stigne na start etape.

Povezana vest:  MOTO GP, Dani Pedrosa osvojio pol poziciju u Brnu

 To je treća žrtva ovogodišnjeg relija. Dve osobe stradale su u sredu u direktnom sudaru vozila za podršku trke i taksija u blizini peruansko-čileanske granice.