sebastian_loebRELI

ŠPANIJA PRVI DAN

Loeb u vođstvu

 

Kao da nije pre tri nedelje u Francuskoj obezbedio titulu, startovao je Sebastijan Loeb u Španiji. Sada već sedmostruki uzastopni šampion nalazi se u vođstvu posče prvog dana takmičenja na Iberijskom poluostrvu.

Super Seb trenutno ima skoro četiri sekunde prednosti u odnosu na drugoplasiranog Sebastijana Ožijea.

– S obtzirom da sam startovao prvi i morao da „čistim” put, nisam očekivao da ću biti u vođstvu. Ovo je svakako lepo iznenađenje. Ali ovo ne menja ništa, nastaviću da vozim u istom stilu. Činjenica da sam već osvojio titulu ne pravi nikakvu razliku – profesionalac je Loeb do kraja.

Povezana vest:  FORMULA 1, Fetel slavio na Interlagosu, konstruktorska titula za Red Bul

NJegov sunarodnik Sebastijan Ožije takođe je bio dobar prvog dana, očigledno željan da se iskupi za loš rezultat u Francuskoj gde je bio tek šesti.

– Magla zaista otežava vožnju. Međutim, moram da skinem kapu Sebastijanu, jer je uradio odličan posao i normalno je da će mu u nastavku biti lakše – smatra Ožije.

Na trećem mestu nalazi se Jari-Mati Latvala u Ford Fokusu sa skoro 20 sekundi zaostatka, dok je njegov klupski kolega Miko Hirvonen petoplasirani i za Loebom kasni 42 sekunde. Između dvojca Forda nalazi se na četvrtoj poziciji Peter Solberg u privatnom Sitroenu C4 sa 22 sekunde zaostatka u odnosu na vodećeg.

Povezana vest:  FORMULA 1, Fetel: Sanjao sam titulu svetskog prvaka

Mada je Loeb predviđao da bi njegov klupski kolega Dani Sordo mogao da ostvari dobar rezultat na domaćem terenu, za sada Španac ne blista. Sordo se nalazi na šestom mestu posle prvog dana sa gotovo 55 sekundi zaostatka za Loebom.

– Nije lako. Asfaltni delovi puta su prilično prljavi jer ima prilično kamenčića sa zemljanog dela – požalio se Sordo. – Morate biti veoma oprezni, a ja ne volim mnogo da rizikujem.

Na preostalim pozicijama od sedme do 10. koje donose bodove nalaze se Metju Vilson, Federiko Viljagra, Ken Blok i Hening Solberg.

Povezana vest:  DAKAR RELI 2014, Sousa i Bareda pobednici prve etape Relija Dakar

Rezultati prvog dana: 1. Sebastijan Loeb (Francuska, Sitroen C4) 1:25:26,8 čas, 2. Sebastijan Ožije (Francuska, Sitroen C4) + 3,8, 3. Jari-Mati Latvala (Finska, Ford Fokus) + 19,9, 4. Peter Solberg (Norveška, Sitroen C4) + 22,4, 5. Miko Hirvonen (Finska, Ford Fokus) + 42,4, 6. Dani Sordo (Španija, Sitroen C4) + 54,7, 7. Metju Vilson (V. Britanija, Ford Fokus) + 2:46,9, 8. Federiko Viljagra (Argentina, Ford Fokus) + 3:21,2, 9. Ken Blok (SAD, Ford Fokus) + 3:42,8, 10. Hening Solberg (Norveška, Ford Fiesta) + 4:21,6…