jedrenje_adaJEDRENJE

Počela zemunska regata

 

Međunarodna zemunska regata, poslednja ovogodišnja jedriličarska regata u Srbiji, počela je danas i biće nastavljena u subotu i nedelju.

Regata je svečano otvorena na šlepu Jedriličarskog kluba Zemun, a prva trka je počela već oko podneva. Regatno polje je postavljeno na Dunavu kod Zemuna, od kraja Lida do Venecije.

„Imali smo predivne uslove za jedrenje. Košava i sunce – nismo mogli da poželimo lepše vreme. Nadam se da će biti slično i u naredna dva dana i da će takmičari imati idealne uslove za jedrenje”, izjavio je Tanjugu predsednik Organizacionog odbora regate, Dušan Janjić.

Povezana vest:  KANU, DIVLJE VODE, Estanž najbolji u slalomu

Na Međunarodnoj zemunskoj regati, pored najboljih domaćih jedriličara, učestvuju i sportisti iz Mađarske, Bugarske i Makedonije.

-Danas su održane tri trke, a na startu smo imali 49 učesnika. Prelepo je videti toliko jedrilica u borbi za što bolji plasman – naveo je Janjić i pozvao Zemunce i Beograđane, ali i sve one koji vole sportove na vodi, da prošetaju do keja i uživaju u ovom belom sportu.

Povezana vest:  Čavić i Lendnjer u finalu EP na 50 metara leptir

-Ovo je idealna prilika da se na kraju sezone vide jedra u tolikom broju i s obzirom na lepe vremenske uslove, pozivam ljude da dođu do Dunava i uživaju u regati – kazao je Janjić.

Jedriličarski savez Srbije i Jedriličarski klub Zemun raspisali su regatu za klase Finn, 470 i sve tri verzije Lasera. Ovo je poslednja kriterijska regata za olimpijske klase u našoj zemlji i boduje se za prvenstvo Srbije.

Povezana vest:  PLIVANJE, Comen Cup 2010, Тrajković srebrni u Italiji

Planirano je da se u subotu i nedelju održe još četiri trke, a sledeći start je u subotu u 11 časova.