LewisHamilton3FORMULA 1

 

Luis Hamilton: Ja zaista nemam šta da izgubim i to je moj plus

 

 

Do kraja Svetskog prvenstva u Formuli 1 je ostala još samo jedna trka. Kulminacija je dotaknula vrhunac, a sve će se rasplesti idućeg vikenda na stazi u Abu Dabiju.

Matematički gledano još četiri vozača konkurišu za naslov prvaka, s tim da su šanse Britanca Luisa Hamiltona, svetskog prvaka od pre dve godine, stvarno samo teoretske.

Povezana vest:  MOTO GP, Stoner kreće s pol-pozicije u Nemačkoj

Poslednju trku kao prvi dočekuje Fernando Alonso s 246 bodova. Osam manje ima Mark Veber, a petnaest manje Sebastijan Fetel. Prava borba će se odvijati između tog trojca, dok Hamilton kao četvrtoplasirani ima 222 boda.

Zaostaje za Alonsom 24 boda, a s obzirom da se za pobedu dobija 25 bodova jedan od scenarija koji se mora dogoditi, želi li vozač MekLarena opet na vrh, jest njegova pobeda i odustajanje ili katastrofalan rezultat Alonsa. Naravno, Hamilton se treba nadati i prilično lošim nastupima dvojca iz Red Bula, Vebera i Fetela.

Povezana vest:  Leb odustao od takmičenja u Formuli jedan

-Nikako se ne odričem borbe za naslov. Moja večna želja je da budem što bolji na bilo kojoj od trka, a ako budem takav u Abu Dabiju, uz neke druge rezultate, mogu još do naslova. Dok god imam šanse borim se za vrh  – rekao je Hamilton i nastavio:

-Ja jedini nemam šta da izgubim od ljudi iz vrha i to je moj veliki plus. Stvarno me nije briga za njihove želje, izjave i prepucavanja. Ja imam svoj plan, a to je da budem najbolji za vikend. Istina je da MekLaren trenutno nije optimalan, ali znam način na koji moram da se borim na stazi. Prepun sam motiva i ne odustajem – hrabro je rekao Britanac.

Povezana vest:  Na Barum reliju automobil uleteo u publiku i ubio čoveka