sebastian_loebRELI

 

U Velsu borba između Sebastijan Loeb i Peter Solberg

 

Ništa se nije promenilo drugog dana relija Velika Britanija jer se na putevima Velsa i dalje vodi borba između dva vozača. Sebastijan Loeb i Peter Solberg nastavili su svoju Bitku za Britaniju, dok se ostatak vozača nalazi daleko od njih dvojice.

Dan ipak nije prošao mirno ni za jednog od dvojice sada već jedinih kandidata za pobedu na Ostrvu. Sebastijan Loeb se drugog dana nekoliko puta okrenuo na putu, ali Peter Solberg nije to uspeo da iskoristi.

– Suviše se trudim – kratko je prokomentarisao Loeb očigledno se našavši pod iznenadnim pritiskom iako je još u Francuskoj obezbedio sedmu uzastopnu titulu.

Povezana vest:  Novi bod Borkovića u TCR Evropa šampionatu

S druge strane Solberg je okrivio asfaltni sektor zbog kojeg gubitka vremena u odnosu na Super Seba, ali se Norvežanin ipak ne predaje.

– Nastaviću ću da se trudim, ali na afaltu nemamo nikakve šanse. Gubimo vreme na svakoj krivini zbog blata na putu. Za sada ćemo samo nastaviti da forsiramo – ne odustaje Norvežanin, četvorostruki pobednik britanskog relija.

Najviše je drugog dana izgubio Sebastijan Ožije. Francuz je bio na trećem mestu, ali je već na prvoj etapi nastavka takmičenja Radnor 1 imao težak udes iz kojeg su on i njegov suvozač Žulijen Ingrasija izašli nepovređeni. Međutim, automobil nije bio te sreće pa je za Francuza reli najverovatnije završen.

Povezana vest:  MOTO GP, Rosi pobedio na Silverstonu

– Ušao sam prebrzo u krivinu i to je sve – kratak je bio Francuz.

Iz toga je profitirao Miko Hiorvonen iz Forda napredujući na treće mesto, dok je njegov klupski kolega Jari-Mati Latvala na četvrtoj poziciji. Na petom mestu nalazi se Dani Sordo.

Na pozicijama od šeste do 10. trenutno se nalaze Hening Solberg, Metju Vilson, Kimi Raikonen, Mats Ostberg i Andreas Mikelsen.

Povezana vest:  WTCC, Chevrolet dvostruki svetski prvak

Rezultati drugog dana: 1. Sebastijan Loeb (Francuska, Sitroen C4) 2:31:08,5, 2. Peter Solberg (Norveška, Sitroen C4) + 4,6, 3. Miko Hirvonen (Finska, Ford Fokus) + 1:26,9, 4. Jati-Mato Latvala (Finska, Ford Fokus) + 1:36,2, 5. Dani Sordo (Španija, Sitroen C4) + 1:51,1, 6. Henin Solberg (Norveška, Ford Fokus) + 4:58,5, 7. Metju Vilson (Velika Britanija, Ford Fokus) + 6:47,0, 8. Kimi Raikonen (Finska, Sitroen C4) + 8:30,2, 9. Mats Ostberg (Norveška, Subaru Impreca) + 11:00,1, 10. Andreas Mikelsen (Norveška, Škoda Fabia) + 11:00,1…