vitalij_petrov_portretFORMULA 1

 

Petrov: Nema šanse da bih ga samo tako pustio

 

Vitalij Petrov, skrenuo je pažnju na sebe sjajno odvoženom poslednjom trkom sezone u Abu Dabiju, u kojoj je onemogućio naslov Fernanda Alonsa.

Čitavih se 39 krugova Ferarijev Španac, vodeći u ukupnom poretku pre Velike nagrade Abu Dabija, te time najveći kandidat za naslov prvaka, vozio iza Rusa koji mu borbenim pristupom nije dao priliku da ga prestigne. Nije Petrov ni jednom pogrešio do kraja trke pritiskan od dvostrukoga svetskog prvaka, te je time praktično osigurao naslov prvaka Sebastijanu Fetelu.

Povezana vest:  MOTO GP, Lorenco najbrži u Le Manu

-Svo sam vreme očekivao da me Alonso ozbiljno napadne. Da se to dogodilo, i da je bio brži, ne bih se upuštao u kontakt. Ali, to se nije dogodilo. Da ga prepustim ispred sebe samo tako, nije bilo šanse – rekao je ruski debitant u najbržem cirkusu dodavši:

-Došao sam u Formulu 1 da bih se borio protiv bilo kog vozača. Danas sam dokazao da sam za to sposoban. Trka je bila vrlo teška, a znali smo pre da je jako teško preticati. Bili smo brzi tokom celog vikenda i na kraju možemo da budemo vrlo ponosni na naše rezultate – rekao je na kraju šestoplasirani vozač; Kubica je bio za poziciju bolji.

Povezana vest:  Rosi se danas vraća na stazu