gabor sagmajster horgos 2014
MOTO KROS
HORGOŠ PRVA TRKA ŠAMPIONATA SRBIJE
Sagmajster odličan u MX 3 klasi
 
Veliki broj vozača okupio se na severu Srbije, u Horgošu na premijeri Otvorenog šampionata Srbije u moto krosu, u svim klasama. Preko 2.000 posetilaca mogli su da uživaju u akrobacijama, umeću majstora na dva točka i to u disciplini koju krase skokovi, prašina i blato ali i miris benzina i adrenalin. Ako se izuzmu mlađe snage ubedljivo najatraktivniji na stazi bio je Gabor Sagmajster, koji od ove godine vozi u klasi MX 3, gde je slavio u obe trke više nego ubedljivo.
– Još uvek mi nije u potpunosti  jasno zašto su insitirali da iz MX 1 pređem u MX 3 klasu, kada sam još uvek konkurentan na stazi, sa znato mlađom ekipom. Ako je Pravilnik nalagao da zbog godina moram da promenim klasu ja sam to uradio i danas sam na premijernoj trci sezone ubedljivo slavio u obe vožnje, i pored činjenice da smo vozili u diviziji sa klasom MX B. Ovakav razvoj situacije dobro mi dođe da se domognem još jedne šampionske titule, kako bih na kraju sezone osvojio i Zlatnu kacigu, mislim da je vreme – rekao je Gabor Sagmajster.
Blizina granice sa Mađarskom, idelani vremenski uslovi i odlično pripremljena staza bili su više nego dovoljan mamac da takmičari iz komšiluka dođu u velikom broju kako bi se borili za bodove u Otvorenom šampionatu Srbije, ali i da bi takmičenje iskoristili kao dobar trening.
Najmanje takmičara kao po običaju bilo je u klasama 65 i 85, tako da su golobradi mladići vozili u diviziji. Neznatno više bilo ih je u najjačoj klasi, dok je najviše bilo u klasama MX 3 i MX B. Ako je suditi po prvoj trci sezone za moto kros ove godine ne bi trebalo da bude zime, ali će se pravo stanje stvari, odnosno brojnost takmičara videti u narednim trkama.
horgos 2014
NEZVANIČNI REZULTATI
Prva trka
Klasa MX 65: 1. M. Zimonjić, 2. V. Krsmanović
Klasa MX 85: 1. M. Stanojević, 2. N. Grujović, 3. M. Radulović
Klasa MX 1: 1. M. Šoke, 2. E. Hugiec, 3. T. Časar
Klasa MX 2: 1. E. Hugiec, 2. D. Dosa, 3. N. Jeremić
Klasa MX 3: 1. G. Sagmajster, 2. M. Hristov, 3. L. Šendi
Klasa MX B: 1. F. Rihter, 2. N. Vemić, 3. S. Horvat 
Druga trka
Klasa MX 65: 1. M. Zimonjić, 2. V. Krsmanović
Klasa MX 85: 1. M. Stanojević, 2. M. Radulović, 3. N. Grujović
Klasa MX 1: 1. M. Šoke, 2. E. Hugiec, 3. T. Časar
Klasa MX 2: 1. E. Hugiec, 2. D. Dosa, 3. N. Jeremić
Klasa MX 3: 1. G. Sagmajster, 2. L. Šendi, 3. M. Hristov
Klasa MX B: 1. N. Vemić, 2 F. Rihter, 3. S. Horvat
 
PHOTO: ATA Stars
Povezana vest:  Ferari otvara tematski zabavni park Formula 1