Michael-Schumacher-Mercedes-GPFORMULA 1

 

Šumaher zadovoljan posle prvog testiranja  Pirelijevih guma

 

Testovi proteklog vikenda u Abu Dabiju bili su dobra prilika da se vozači upoznaju sa karakteristikama novog snabdevača pneumaticima u najbržem cirkusu, Pirelija.

Ipak, koliko god staza Jas Marina pružala dobru priliku za testiranje Mihael Šumaher smatra da je prilično rano suditi da li će Pirelijeve gume njemu pomoći pri povratku u vrh Formule 1.

Povezana vest:  Vesnić sezonu startovao pobedom, Pešović treći

Povratnička sezona Nemca posle trogodišnje pauze bila je ispunjena teškoćama upravo zbog guma za koje su i Šumaher i ekipa Mercedesa GP tvrdili da ne obezbeđuje dobro prijanjanje prdnjih točkova. Tokom testiranja u Abu Dabiju pojavili su se pozitivni signali jer je sedmostruki šampion imao drugo najbrže vreme iza Fernanda Alonsa, mada je kasnije pao na sedmu poziciju jer je kažnjen zbog presecanja krivine.

Povezana vest:  RELI, Leb doživeo saobraćajnu nesreću u Velsu i odustao

– Gume imaju drugačiju kombinaciju. Mada se može reći da su prednje gume sada snažnije što meni odgovara, važno je koliko će bolidu za sledeću sezonu odgovarati ove gume – upozoravas Nemac. – Za ovaj prvi korak, koliko sam imao prilike da vidim, zadovoljan sam ovim gumama.

Šumaher ne krije da mu je testiranje u Abu Dabiju i te kakop odgovaralo:

Povezana vest:  PRVA TRKA OTVORENOG ŠAMPIONATA SRBIJE, Motori „kidali“ zemlju (FOTO)

– Prilično sam srećan prvim testiranjem. Dobili smo mnogo povratnih informacija i sada možemo da počnemo sa detaljnim radom na bolidima. Gume su bile dovoljno konstantne i dobre. Siguran sam da će biti nekih prepravki u budućnosti, ali sam sve u svemu zadovoljan.