chevrolet Huff,Mallock, MullerWTCC

Chevrolet dvostruki svetski prvak

 

Chevrolet je ovog vikenda u Macau osvojio WTCC titulu najboljeg proizvođača, dok je Yvan Muller službeno proglašen najboljim vozačem WTCC takmičenja . Ovaj dvostruki uspeh, prvi za Chevrolet i GM na svetskom prvenstvu pod pokroviteljstvom FIA-e, predstavlja savršen završetak sjajne kampanje Chevrolet Cruzea kroz celu sezonu.

Y. Muller_ R. HuffPrvenstvo je osvojeno u velikom stilu: Rob Huff i Yvan Muller pobedili su u prvoj trci nakon praktično zajedničkog ulaska u cilj. U drugoj trci Chevroletov duo je morao žestoko da se bori kako bi prestigao Farfusa, završivši trku na 3. i 4. mestu, što znači da je Chevrolet bio na postolju u 21 od ukupno 22 trke ove sezone. Nažalost, ovo nije bilo dovoljno Huffu da preuzme mesto drugoplasiranog vozača na ovom takmičenju jer je imao isti broj bodova kao Tarquini koji je proglašen vicešampionom na osnovu broja pobeda. Alain Menu je imao jedan od težih vikenda, ali opet je pokazao da ga krasi izvanredan timski duh i lična hrabrost, noseći se s teškom vešću o smrti oca. Švajcarac je završio prvu trku na 7. mestu nakon kontakta sa zidom u prvom krugu, ali nije uspeo da iskoristi najbolju startnu poziciju u drugoj trci zbog mehaničkog problema.

Povezana vest:  FORMULA 1, NIJE BILO MESTA ZA NEMCA U AUTOSPORTOVOM IZBORU, Šumi ni među 50 najboljih

Chevrolet Macau podiumUz zvuke pesme „We are the Champions“ koja se orila Chevroletovim boksom nakon trke, bilo je puno čestitanja, nazdravljanja, a pala je i poneka suza. Kada se vrate u Evropu, nastaviće da rade s novim ciljem i izazovom pred sobom: napraviti novi Cruze 1.6 turbo u 2011. jednako konkurentnim kao što je to trenutna trkaća verzija.

Povezana vest:  ZIMSKA KARTING LIGA, Prokić vodeći posle prvog dela

-Fantastično je osvojiti ovaj naslov u prvoj godini sa Chevroletom. Ujek je teško konkurisati najboljima s novim automobilom i novim timom, ali bilo je lako uklopiti se u ovaj predivan tim jer sam odmah dobio podršku svakog pojedinog člana. Nemam reči da im iskažem svoju zahvalnost i poštovanje. Ovo je moj drugi WTCC naslov, jako sam srećan i želim da uživam u svakoj sekundi ovog uspeha, deleći ga sa svima onima koji su ga omogućili i pridoneli mu. Trenuci poput ovog tako su retki u životu da ih zaista treba u potpunosti iskoristiti i potpuno uživati u njima – rekao je Yvan Muller, WTCC prvak.

Povezana vest:  RELI, Raikonen izbačen iz Svetskog prvenstva u reliju