ZORANA ARUNOVIC PRVA ZLATOArunović: Svaka pomoć je dobrodošla

 

Reprezentativka Srbije u streljaštvu Zorana Arunović izjavila je danas Tanjugu da je finansijska pomoć koju je Beograd obezbedio našim olimpijcima u pripremnom periodu za Igre u Londonu 2012. godine značajan podsticaj.

-Svaka pomoć je dobrodošla. Ne znam tačno iznos te finansijske podrške, ali je sigurno da će ona biti važna ‘injekcija’ za naš skromni budžet – rekla je Arunović.

Povezana vest:  Nenad Petković, gensek SS Srbije: „Savez je pred blokadom, skresali smo listu za Fort Bening!"

Svetska šampionka u gađanju vazdušnim pištoljem osvrnula se na loše uslove u kojima naši strelci treniraju.

-Izgleda da ne vrede ni svetske, ni evropske medalje koje osvajamo. Trenutno nemamo strelište za vazdušno oruzje, pa koristimo strelište Parking servisa – precizirala je Arunović.

Ona je napomenula da ništa bolji uslovi ne postoje ni za treniranje malokalibarskim oružjem na Carevoj ćupriji.

Povezana vest:  STRELJAŠTVO, Vukašinovićeva i Šunjevarićeva srebrne, Saviću bronza na Omladinskom kupu „Valter“

-Činjenica je da smo svi mi pomalo odgovorni za loše stanje strelišta. Ipak, mi strelci pokušavamo, koliko je u našoj moći, da obezbedimo pristojne uslove za trening, ali ne možemo da kosimo travu oko strelišta, ili da se borimo protiv žaba i barskih zmija koje su se nastanile na tom prostoru – rekla je Arunović.

Povezana vest:  Mikec: Finale sam gađao školski

Osvajač zlatne medalje u gađanju vazdušnim pištoljem na prvenstvu sveta u Minhenu, kao i ekipnog srebra, u septembru ove godine izbila je na prvo mesto rang liste najboljih strelaca sveta u toj disciplini.