Najbolji srpski automobilista Dušan Borković i njegov suvozač Igor Marković završili su prvi dan 53. Srbija relija kao najbolji na svih šest brzinskih ispita koji su danas voženi. Osim incidenata na prvom i četvrtom brzincu (Stanišinci 1 i 2) prošlogodišnji šampionski tandem nije imao drugih problema na putu do sjajnog rezultata, pa su tako u ukupnom skoru prvog dana bili za minut i 43 sekunde brži od drugoplasirane bugarske posade Angelov – Gadžev.

Borković i Marković u Škodi Fabiji R5 Evo brane šampionsku titulu u oštroj konkurenciji preko 40 posada iz Srbije, Bugarske, Turske i Rumunije. Danas su vozili specijalne ispite:Stanišinci 1, Silver 1, Župa 1, Stanišinci 2, Silver 2, Župa 2.

Povezana vest:  Pančevci dočekali Borkovića

Na prvom brzinskom ispitu Stanišinci 1 je došlo do izletanja kada  se srpska posada posle zakasnelog kočenja u krivini, samo na kratko prevrnula na bok automobila, a u drugom incidentu na brzincu Stanišinci 2, Borković je izleteo sa staze i srušio saobraćajni znak pored puta, ali ni to ga nije omelo da oba ispita završi sa najboljim rezultatom.

Povezana vest:  FORMULA 1, Staza u Koreji prošla FIA-inu inspekciju

Vozač NIS Petrol Racing Tima nakon prvog dana 53. Srbija je rekao da je zadovoljan rezultatom i vožnjom, iako nije baš sve teklo po planu.

„Zadovoljan sam vožnjom i pored ova dva manja incidenta koja su se dogodila i koja su bila veoma atraktivna publici. Igor i ja smo već uigran tandem i bio sam siguran da ćemo i ove godine napraviti dobar rezultat. Moj najjači utisak današnjeg dana je ipak publika koja je u velikom broju došla da posmatra reli i koja je očigledno željna dobre vožnje. Nadam se da su zadovoljni onim što sam pokazao, a siguran sam da će sutra biti još bolje“, dodao je naš as.

Povezana vest:  Borković u nastavku ETCC sezone u novom Seat Leon Racer-u

Borkovića sutra očekuje šest brzinskih ispita nakon kojih će se znati i konačni pobednik 53. Srbija relija.

PHOTO: PR TEAM