Komesar košarkaške NBA lige Adam Silver nije isključio mogućnost da naredna sezona bude na kratko prekinuta zbog Olimpijskih igara u Tokiju, ali je taj scenario na kraju nazvao „malo verovatnim“.

„Razmišljamo o tome. Mislim da je malo verovatno da ćemo, ako kasno počnemo, zaustaviti na kratko sezonu zbog Olimpijskih igara“, rekao je Silver za NBA TV pre početka druge utakmice finala u kojoj su Los Andjeles lejkersi pobedili Majami i poveli sa 2:0.

„To ne znači da bismo zaustavili sezonu samo u periodu kada bi igrači nastupali u Tokiju. Oni bi morali da treniraju sa nacionalnim selekcijama, a posle Igara i da se odmore“, dodao je Silver.

Povezana vest:  Panatinaikos u završnici srušio otpor Makabija

Olimpijske igre su zbog pandemije korona virusa odložene za sledeću godinu i trebalo bi da se održe se od 23. jula do 8. avgusta.

U normalnoj sezoni, kada je šampion NBA lige poznat u junu, igračima ostaje vremena da se pripreme za Igre. Medjutim, kovid-19 je uticao i na NBA koja je prekinula sezonu na četiri i po meseca pre nego što je nastavljena u „mehuru“ u Orlandu 31. jula. Epilog aktuelne sezone biće poznat najkasnije 13. oktobra.

Povezana vest:  Tomić: Bitno da povedemo 1:0, Lazić: Biće uzbudljivo

Silver je prošle nedelje izjavio da nova sezona u NBA ligi verovatno neće početi početi pre januara 2021. i da je cilj da se odigra puna sezona, sa 82 utakmice i plej-ofom. Kako takmičenje traje devet meseci, neizbežno je da će se poklopiti sa Olimpijskim igrama.

„Toliko je neverovatnih igrača da bismo (tim SAD) mogli da sastavimo veoma takmičarski tim. Pomalo sam zabrinut zbog drugih reprezentacija čije zvezde igraju u našoj ligi. Njihovo odsustvo napravilo bi veliku razliku za te selekcije“, rekao je Silver.

Povezana vest:  Nemanja Nedović: Zvezda moja druga kuća

„Okolnosti su toliko izvanredne da, čak i ako odlučimo da planiramo Olimpijske igre, kako uopšte možemo znati kakav će svet biti narednog leta“, upitao je Silver i dodao na kraju da će „svi morati da se prilagode“.