Najbolji srpski automobilista, Dušan Borković, nakon sjajnog vikenda u Pau u Francuskoj gde je zabeležio pobedu i drugo mesto, osvojio je neverovatna 23 poena na jednoj od najkompleksnijih staza na svetu, Spa Frankošamps. U prvoj trci je zadobio jak udarac,  ugruvan vrat i jako iščašenje palca nakon incidenta sa mladim Australijancem, B. Bergvanom. Do poslednjeg trenutka je bilo neizvesno da li će naš šampion biti u stanju da vozi drugu trku. Međutim, velika volja da predstavi Srbiju na svetskom takmičenju je Borkovića osnažila da izađe na stazu i postigne izuzetan uspeh sa četvrtom pozicijom u generalnom plasmanu TCR Evrope i šestom pozicijom na drugoj trci. 

Borković je bio veoma brz na kvalifikacijama u konkurenciji sa najboljim svetskim vozačima, a takmičare su delili samo hiljaditi delovi sekunde za bolji plasman. Prvu trku je krenuo sa 13. pozicije a svojim odličnim startom je naslućivalo da će ponoviti neverovatan uspeh sa druge trke u Pau kada je sa 8. pozicije došao do podijuma. Medjutim, veliki preokret se dogodio kada ga je mladi Australijanac, B. Bergvana, nakon dva udarca kojima je naš as odoleo, trećim definitivno zaustavio u svom pohodu. Silina udarca je bila izuzetna pri velikoj brzini zbog čega je naš šampion pretrpeo težu povredu šake i pogotovo palca na levoj ruci. Do poslednjeg trenutka je bilo neizvesno da li će srpski as biti u stanju da izveze drugu trku. Uz velike bolove Borković je ipak uspeo da završi trku i tako osigura četvrto mesto u generalnom plasmanu TCR Evrope.  

Povezana vest:  Borković: Ispunio mi se dečački san

„Mislio sam da neću moći da vozim drugu trku zbog ozbiljne povrede palca koju sam zadobio u prvoj trci ali sam smogao snage zbog svojih fanova, sponzora i moje Srbije da ipak izvezem jednu od najtežih trka u svom životu. Budući da sam dobio kaznu da započnem tri startne pozicije unazad zbog sudara u prvoj trci, razmišljao sam da samo startujem trku i odslužim kaznu da me ona ne bi sačekala na narednoj trci u Hungaroringu. Međutim, uspeo sam da odvezem celu trku iako sam na pola hteo da padnem u nesvest od bolova. Ovo je jako teška i tehnički izazovna staza, kao i prolazak kroz najpoznatiju krivinu na svetu Eau Rouge gde je veoma visok nagib, a prosečna brzina 250-300km/h. Na kraju smo završili na šestoj poziciji u TCR Evropi pa sam i pokupio dovoljno bodova da zadržimo četvrto mesto u generalnom plasmanu sa novim poenima. Okrećemo se ka narednom izazovu u komšijskoj Mađarskoj gde nastavljamo ovogodišnju promociju Srbije u svetu i dalju borbu za što bolje plasmane“, izjavio je Dušan Borković. 

Povezana vest:  Mark Markes: Brzo ću ponovo biti najbolji

Našeg šampiona naredna trka očekuje u komšijskoj zemlji na stazi Hungaroring u Mađarskoj 17-18. juna. Ovim putem Borković je pozvao svoje navijače da dođu na stazu gde je osim uzbudljivih trka, Tim Borković obezbedio i promociju Srbije banerom srpske zastave od 15 metara na samoj stazi.  

Foto: Joao Filipe