sebastian_loeb_111

RELI

Loeb željan osvete na meksičkom reliju

Prošlo je tri nedelje od početak sezone na reliju u Švedskoj. Pauza je svima legla, ali to ne znači da su je vozači iskoristili za odmor jer je takmičenje u Meksiku prvo na zemljani putevima, iako je ceremonijalni start održan na ulicama Guanahuata.

Vrelinu zemlje tekile i sombrera dodatno će sigurno podgrejati Sebastijan Loeb. Sedmostruki šampion neuverljivo je započeo odbranu titule šestim mestom u Švedskoj i nesumnjivo želi da popravi utisak. Kada je Francuz u pitanju popravljanje utiska podrazumeva samo jednu stvar-pobedu, u skladu sa njegovim standardima.

-Prvi zemljani reli je zapravo početak sezone, jer je trasa veoma slična onome što ćemo sretati na ostalim relijima tokom sezone. Jasno nam je da ima nekoliko konkurenata za pobedu u Meksiku, ali što se nas tiče važno je da ne poklonimo nijedan bod jer je svaki važan u borbi za titulu – odlučan je Super Seb.

Povezana vest:  FORMULA 1, Veber vozio četiri trke sa slomljenim ramenom

Među tih nekoliko konkurenata za pobedu koje je Loeb spomenuo svakako je broj jedan Miko Hirvonen, osvajač Švedske. Finac je odlično započeo sezonu, ali je tako bilo i prošle godine. Dodatna otežavajuća okolnost za vozača Forda predstavlja i to što će kao pobednik prethodnog relija startovati prvi i „čistiti” put vozačima posle njega što može imati i presudan uticaj u konačnom rezultatu.

-Biti vodeći u šampionatu ima i negativne strane, a kretanje sa prvog mesta na zemljanom reliju je jedna od tih. Rivali su u boljoj pozicije, ali i dalje ću pokušati da pronađem način kako bih pobedio. Treći put u nizu krećem prvi u Meksiku pa sam se i navikao, ali to ne znači da podcenjujem poteškoće – oprezan je Hirvonen. – Pobeda na debiju novog automobila je odlična za ekipu, ali neće značiti ništa ako to ne ispratimo dobrim rezultatom u Meksiku. Iako nismo blistali prethodnih godina verujem da nam novi automobil daje bolje šanse za pobedu.

Povezana vest:  SVETSKI PODIJUM ZA BORKOVIĆA U MAROKU: Obradovao Srbiju za Uskršnji vikend

Svako ima svoju računicu u Meksiku, ali će tek u nedelju na poslednjoj etapi u Guanahuatu biti jasno čija je jednačina imala manje nepoznatih.

ŠAMPIONAT VOZAČA

1. Miko Hirvonen (Finska, Ford Abu Dabi tim)         25

2. Mats Ostberg (Norveška, M-Sport Stobart Ford tim)        18

3. Jari-Mati Latvala (Finska, Ford Abu Dabi tim)      16

Povezana vest:  AUTOMOBILIZAM EP, Dušan Borković vIcešampion Evrope

4. Sebastijan Ožije (Francuska, Sitroen Total tim)      15

5. Peter Solberg (Norveška, Peter Solberg tim)          10

6. Sebastijan Loeb (Francuska, Sitroen Total tim)      10

7. Per Gunar Anderson (Švedska, PG Anderson)      6

8. Kimi Raikonen (Finska, ICE 1 Racing)      4

9. Metju Vilson (V. Britanija, M-Sport Stobart Ford tim)      2

10. Kalid Al-Kasimi (UAE, Tim Abu Dabi)   1

EKIPNI PLASMAN

1. Ford Abu Dabi tim 40

2. Sitroen Total tim     22

3. M-Sport Stobart Ford tim   18

4. ICE 1 Racing          8

5. Tim Abu Dabi         6

6. FERM Pauer tim     4

7. Monster tim 2